White Porscha στα αραβικά σημαίνει…

White Porscha στα αραβικά σημαίνει…

Η μήνυση του Χρ. Καλογρίτσα περιλαμβάνει τα πάντα. Κυπριακούς λογαριασμούς, εικονικά τιμολόγια, εκατομμύρια ευρώ που κινούνται, τον Νίκο Παππά και κωδικές ονομασίες που παραπέμπουν σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε συνομιλίες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και μάλιστα γραμμένες σε e-mails. Έτσι μετά το "μαγαζί" και το "White House", όπως περιγράφονταν το πρωθυπουργικό μέγαρο περάσαμε στο "White Porscha" το οποίο περιγράφει, όπως λέγεται συγκεκριμένο πρόσωπο-οντότητα στα αραβικά…

Συγκεκριμένα, με τις δύο αυτές λέξεις ο αραβικός κόσμος περιγράφει μια οντότητα. Ένα άμωμο ον, που είναι υπεράνω όλων και καθορίζει τις εξελίξεις χωρίς όμως να φαίνεται. Δηλαδή μια αόρατη παρουσία που κινεί τα νήματα αν θα μπορούσε κανείς να το περιγράψει με όρους κινηματογραφικής ταινίας. Και αυτή η αναφορά γίνεται παράλληλα με το "White House", τον ελληνικό Λευκό Οίκο, στον οποίο ένοικος την περίοδο εκείνοι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και στον από πάνω όροφο κατοικοέδρευε ο Νίκος Παππάς.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μέσα σε διάστημα 15 ημερών καταγράφονται επώνυμες και όχι ανώνυμες ή υπό προστασία, καταγγελίες που φυσικά χρίζουν διερεύνησης και αφορούν στη λειτουργία του «μαγαζιού», δηλαδή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μόνο για την περίοδο 2015-2017.

Ηχογραφημένες συνομιλίες που εμφανίζουν τον νούμερο δύο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για κάποιους «που βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά» και να δηλώνει πως θα καλέσει το «κορίτσι», δείχνοντας την Ελένη Τουλαπάκη για να δει τι κάνει στην υπόθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Συνομιλίες που εμφανίζουν τον Πάνο Καμμένο να συνομιλεί με πρόσωπο εμπλεκόμενο σε έρευνα της ΕΥΠ για κύκλωμα προστασίας με επίορκους αστυνομικούς και άλλους.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον επιχειρηματια Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος έδειξε ευθέως τον Νίκο Παππά ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, όταν μέσω της μελέτης του Ινστιτούτου Φλωρεντία η κυβέρνηση επιχειρούσε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και το τηλεοπτικό τοπίο προωθώντας δικούς της επίδοξους καναλάρχες.

Ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» τόσο μέσα από την κατάθεσή του στην αντιδικία με τον κατασκευαστικό όμιλο CCC, όσο και μέσα από τη μήνυση που κατέθεσε χθες καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, κινήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια η εταιρεία του γιου του, και κουμπάρου του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Οι κωδικές ονομασίες

Μέσα από τα e-mails που περιλαμβάνονται σε αυτήν προκύπτουν κωδικές ονομασίες. 'Οπως ανέφερε χθες ο Κυριάκος Τόμπρας "White House" ήταν το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το deal ήταν πολύ μεγαλύτερο, άγγιζε τα 50 εκατ. ευρώ, αφού εκτός των 3 εκατ. της εγγυητικής προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα προβλέπονταν και ένα πόσο 25 εκατ. για την πρώτη δόση (που ουδέποτε κατεβλήθη) συν άλλα 22 εκατ. προκειμένου να λειτουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός.

"White House" λοιπόν είναι το πρωθυπουργικό μέγαρο και μένει να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο White Porscha. O άμωμος και αμόλυντος, ο υπεράνω όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση όπου αναφέρεται το e-mail το οποίο εστάλη στον Κυριάκο Τόμπρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας CCC και το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:

«Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού που έχει μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα».

Σε μια παράγραφο περιγράφεται όλη η διαδικασία. Και ακούγεται ουσιαστικά ο όρος White Porscha, τον οποίο οι άραβες χρησιμοποιούν σαν να αναφέρονται σε μια υπεράνω όλων οντότητα. Πάνω από το Μαξίμου με το οποίο συνομιλούσαν με τον Νίκο Παππά και πάνω από τους επικεφαλής των εταιρειών που επιχειρούσαν τη σύμπραξη.

Η σιωπή Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ και ο Μοσκιός

Από το Σάββατο που κυκλοφόρησε το "Πρώτο Θέμα" ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τοποθετηθεί επί της ουσίας. Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα επιδιώκουν συμψηφισμούς δείχνοντας τον πανικό τους. Ο Νίκος Παππάς επίσης δεν έχει παρέμβη. Και με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει καταθέσει και μήνυση κατά του Χρ. Καλογρίτσα.

Την ίδια στιγμή καλείται εκτάκτως να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι γνωστό το αντικείμενο αυτής, αν και μόλις την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είχε απλά δηλώσει ότι «δεν είμαι παιδονόμος».

Στο θέμα πάντως παρενέβη και το ΚΙΝΑΛ ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα αποκαλύπτονται και καλώντας τον Αλέξη Τσιπρα να μην κάνει τον «Μοσκιό».

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, όπως άλλωστε και η ΝΔ, ζητούν απαντήσεις. Το ΚΙΝΑΛ θέτει θέμα αν είχε γνώση των παραπάνω ο κ. Τσίπρας τον οποίο παραλληλίζει με τον τον ανιψιό της Αρτέμιδος Κάστρου, η οποία μαζί με την κόρη της Φούλα Αθανασοπούλου σκότωσαν τον Μήτσο Αθανασόπουλο.

Ένα έγκλημα που το 1931 είχε συνταράξει την Αθήνα. Στη δίκη των δύο γυναικών ήταν και ο Μοσκιός, ο οποίος συμμετείχε στο έγκλημα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της δεν άνοιξε το στόμα του.

Αποτέλεσμα και η φράση "κάνω τον Μοσκιό" να θεωρείται ταυτόσημη με το "κάνω την πάπια" ή "κάνω τον παλαβό"...

Απαντήσεις

Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται απαντήσεις. Και για τα κωδικά ονόματα και για το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά. Που ενδεχομένως να ανοίγουν και νέους δρόμους προς διερεύνηση για πρόσωπα και εμπλεκόμενους που συνδέονταν με τα αραβικά εμιράτα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκευαστές και πρώην υπουργούς οι οποίοι λειτουργούσαν σε ρόλο διαμεσολαβητή. Δηλαδή μεσάζοντα και διαχειριστή, όπως έκανε την ίδια εποχή και ο «Μανόλο» του Παππά.

Και επειδή ουδείς αμόλυντος και άμωμος, ουδείς δύναται να θεωρείται ως το υπέρτατο ον, οι απαντήσεις πρέπει να είναι σαφείς και όχι με αναφορές (που καταρρίπτονται) σε λίστες και χρηματισμούς δημοσιογράφων.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να λάβουν θέση. Πολύ δε περισσότερο όταν εμφανίζονται συνολικά να καλύπτουν συντρόφους τους μέσα από τη… συλλογικότητα και την «αναγνώριση λαθών».

Διαβάστε ακόμα:

ΝΔ για τα 3 εκατ. του Καλογρίτσα: Να πει ο κ. Τσίπρας ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό «White Porsca»