Μοιάζει ως πολιτικό σώμα να μην υπάγεται στον… νόμο της εξέλιξης. Σα να έχει μείνει παγωμένος στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένοι στα ψέματα του 2015!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένοι στα ψέματα του 2015!

Μοιάζει ως πολιτικό σώμα να μην υπάγεται στον… νόμο της εξέλιξης. Σα να έχει μείνει παγωμένος στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ήδη ο ελληνόφρων μανιχαϊσμός καλά κρατεί. Αρκετοί μη ειδικοί στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αποφανθεί ως προς το «τις πταίει» για την τραγωδία των Τεμπών. Μόνο που η βεβαιότητά τους δεν πηγάζει από τεχνική γνώση και εμπειρία του προβλήματος, αλλά από την κομματική τους τοποθέτηση.

Ο γράφων δηλώνει ότι δεν έχει προσωπική άποψη επί της τραγωδίας. Θα τη διαμορφώσει αρχικά εφόσον βγει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που θα είναι η πρώτη δόση αληθείας. Παρότι και αυτό αναμένεται να το διατρήσει η ελληνική κακεντρέχεια εκείνων τους οποίους δεν εξυπηρετεί. Θα είναι «στημένο», θα «εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες» και άλλα συναφή. Οριστική άποψη θα διαμορφώσουμε (θα πρέπει όλοι μας) από το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πολιτική αφροσύνη ανάγκασε τον γνώστη, θεωρητικώς και εκ θέσεως, καθηγητή Θανάση Ζηλιασκόπουλο που είχε επιτελέσει τεράστιο έργο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να παραιτηθεί από την επιτροπή. Και χθες στη Βουλή ο Σπίρτζης βρήκε να του καταλογίσει ως αρνητικό ότι αρθρογράφησε στη διαδικτυακή Political ( την οποία αρχικά μπέρδεψε με τη γνωστή επιθεώρηση Politico. Αλλά και αυτό αρνητικό το βρήκε, παρότι είναι παγκοσμίως γνωστή επιθεώρηση και δεν γράφει εκεί ο «πάσα εις»).

Ως γνωστόν οι καθηγητές, όταν δεν είναι συριζαίοι, πρέπει να μένουν κλεισμένοι σε αεροστεγείς εργαστηριακές συνθήκες και να συνομιλούν μόνο με τους ομοίους τους. Να μην εκλαϊκεύουν τη γνώση τους, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει αποδώσει αρνητικά την ταμπέλα του «άριστου». Μόνο οι αριστεροί, που είναι φωτοδότες επιστήμης, κοινωνικής δικαιοσύνης, λαϊκότητας και κάτοχοι της μοναδικής αλήθειας, δικαιούνται να αρθρογραφούν, φωτίζοντας και καθοδηγώντας τις λαϊκές ψυχές.

Η χθεσινή ημέρα ήταν τραυματική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σοβαρότητα που πρέπει - αν μπορεί- να εκπέμψει ενόψει εκλογών ως φιλόδοξη κυβέρνηση, σε μια στιγμή που η ΝΔ είναι εκ των πραγμάτων πληγωμένη.

Κατ’ αρχάς στη Βουλή διεξήχθη η πιο σημαντική συνεδρίαση από την ημέρα του δυστυχήματος. Την σημαντικότητά της σημάδευε το γεγονός ότι ο υπουργός της διακεκαυμένης θέσης Κώστας Καραμανλής, θα μιλούσε για πρώτη φορά. Όλοι, αντίπαλοι και φίλοι, ενδιαφέρονταν να ακούσουν την εκδοχή του για τη φρικαλέα νύχτα.

Ε, δεν τον άφησαν να μιλήσει χωρίς να το διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι. Σπίρτζης, Ραγκούσης, Κατρούγκαλος, Γιαννούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, διέκοπταν σκοπίμως και χουλιγκάνικα τον ειρμό της ομιλίας του, επειδή (ως είχε το δικαίωμα) προέβαινε σε μια αυτό-υπερασπιστική τακτική.

Το ίδιο όμως έκανε και ο προκάτοχός του Σπίρτζης. Όμως ασχέτως αν αυτά που έλεγε τα αποδέχονταν ή όχι οι αντίπαλοι, τον άκουγαν με την προσοχή που επιβάλει η θεσμική ευπρέπεια του κοινοβουλίου. Ουδείς τον διέκοψε. Η σύγκριση στην ακρόαση που επεφύλαξαν στην ομιλία Καραμανλή οι του ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωνε τον ορισμό του Βενιζέλου περί εκτσογλανισμού της πολιτικής.

Και αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι τα κοινοβουλευτικά μας ήθη και το παραβλέψουμε, συνέβη το χειρότερο. Ο Τσίπρας πήγε στη Λάρισα και σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό. Έκανε δηλώσεις ενώπιον καμερών και φωτογράφων σε χώρο που ήταν γνωστό ότι είναι γιαπί, αφού εκεί γίνονται οι εργασίες για το σύστημα υπερτοπικής τηλεδιοίκησης που θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο. Τι άλλο από γιαπί θα μπορούσε να είναι Μάρτη μήνα;

Αλλά παρουσίασε το γιαπί ως το Κέντρο Τοπικής Τηλεδιοίκησης, το οποίο υποτίθεται ότι λειτουργούσε την επίμαχη βραδιά, και στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση (παραδεχόμενη ότι έχει περιορισμένη γεωγραφική και χρονική κάλυψη, αλλά κατά τη γνώμη της ικανή να αντιληφθεί το λάθος ο σταθμάρχης, για διαδρομή κάποιων χιλιομέτρων προκειμένου να αποσοβήσει τον όλεθρο).

Είναι αδιανόητο. Παρουσίασε το γιαπί ως το υπάρχον κέντρο! Ακόμη χειρότερα είχε ως ξεναγό του έναν υπάλληλο του ΟΣΕ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βγει στην σύνταξη από... το 2010! Και αυτός που έλειπε άνω της δεκαετίας, τον ενημέρωσε για τις καθυστερήσεις, τις αστοχίες, τις αρρυθμίες! (και οι παρόντες δημοσιογράφοι το δέχτηκαν άνευ κριτικής και απλώς το μετέδωσαν!).

Μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό σώμα να μην υπάγεται στον… νόμο της εξέλιξης. Σα να έχει μείνει παγωμένος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, και έκτοτε δεν προσέλαβε καμιά εμπειρία, δεν τον απασχόλησε κανένας προβληματισμός, για ποιο λόγο μένει καθηλωμένος. Αν είχε χιούμορ ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον ευχαριστήσει με λουλούδια.