Την δέσμευση της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος ζητά η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί

Την δέσμευση της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος ζητά η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί

Την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στην εφαρμογή του προγράμματος, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε η Α. Μπράιτχαρτ, ο κ. Μοσκοβισί μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να αποτιμήσει την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υλοποίηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτουμένων. Η ίδια προσέθεσε ότι η αξιολόγηση των προαπαιτούμενων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ανάψει, εντός της εβδομάδας, το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, η Α. Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Εuroworking Group - EWG) και στο Eurogroup.

Εξάλλου, η ίδια εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά» τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΕΚΤ. «Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή του τριετούς προγράμματος, υπό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕSM). Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών της Ελλάδας και των εταίρων της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ούτως ώστε να αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί κεφαλαίων και να υπάρξει λελογισμένος δανεισμός προς την οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters