Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την ασφάλεια των πολιτών

Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την ασφάλεια των πολιτών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών.

Στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, υπογραμμίζοντας πως «η Κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την Αστυνομία και την ασφάλεια των πολιτών» 

«Η ασφάλεια για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία».

Ο ίδιος σημείωσε πως ασφάλεια -πρώτα και κύρια- από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Τον Έβρο. Εκεί όπου η απειλή είναι συνεχής και διαρκής. Εκεί όπου καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας.

«Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, είναι εκεί. Είναι εκεί για να φυλάει, να επιτηρεί, να παρεμβαίνει, να προστατεύει, αλλά και να διασώζει. Εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας, προασπιζόμενη τα σύνορα που της πατρίδας μας, που όμως είναι και της Ευρώπης. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, με σαφήνεια, για ακόμη μια φορά: Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας το διεθνές δίκαιο, αλλά και οι ίδια μας η ανθρωπιά».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «είναι, επομένως, αδιανόητο, αλλά και εθνικά επικίνδυνο ορισμένες εσωτερικές φωνές επιμένουν να μας συκοφαντούν. Να παρουσιάζουν τους ένστολούς μας, στη γνωστή υπόθεση της νησίδας τον Αύγουστο, ως «δολοφόνους και εθνικούς μειοδότες». Είναι ντροπή την ώρα που η Ευρώπη λέει «ευχαριστώ» προς την Ελλάδα που φυλάει τα σύνορά της, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει την παρρησία να ορθώσει μία «συγγνώμη».

Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό, λοιπόν: «Μαθήματα ευαισθησίας αλλά και προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας δε δεχόμαστε. Ιδίως από εκείνους που, στο παρελθόν, αναρωτιόντουσαν αν η θάλασσα έχει σύνορα και στο παρόν κατηγορούν την Αστυνομία μας, αναμασώντας την τουρκική προπαγάνδα» και συμπλήρωσε:

«Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα να ασκούμε και να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Έχουμε την αποφασιστικότητα να αποτρέπουμε όποιον επιχειρεί να τα παραβιάσει.

Έχουμε και την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, αλλά και τις Διεθνείς Συμμαχίες για να εφαρμόζουμε του κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Και ενωμένοι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε εθνική απειλή».