Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Επί τάπητος Τουρκία και εξοπλιστικά
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ: Επί τάπητος Τουρκία και εξοπλιστικά

Η κατάσταση στην Τουρκία, αλλά και η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που θα συνεδριάσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα στα τουρκικά: «Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν»

Τα εξοπλιστικά

Για την προμήθεια και τον εκσυχρονισμό μερίδας του στόλου αλλά και των οπλικών συστημάτων που φέρουν έχουν ενδιαφερθεί Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισραήλ.

Θα γίνει συζήτηση για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χωρίς να αναμένονται ανακοινώσεις. Κατά πληροφορίες, οι Γάλλοι της Naval κόμισαν χθες στην Αθήνα νέα πρόταση για τις κορβέτες Gowind που θέλει να προμηθευτεί το Πολεμικό μας Ναυτικό, ενώ μέχρι πρότινος οι Ιταλοί διατηρούσαν προβάδισμα για τις κορβέτες τύπου Doha.

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι έχει μπει στον πάγο η προμήθεια του ισραηλινού πυραυλικού συστήματος Spike NLOS, η οποία είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη το πρωί στο Λοριάν της Γαλλίας και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία της Naval Group, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στην πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra που κατασκευάζεται.