Σ. Πέτσας: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγκαλιάζει το νέο εκλογικό νόμο

Σ. Πέτσας: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγκαλιάζει το νέο εκλογικό νόμο

Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νομοθέτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είπε πως αγκαλιάζεται από τους θεσμικούς εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα βασικά του μεγέθη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πέτσας δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα με την τηλεργασία, αντίθετα εκεί που υπάρχει θέμα είναι με τις υπηρεσίες αιχμής που επικοινωνούν με τους πολίτες. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας, πως έχουν γίνει άλματα όπως και στην ψηφιοποίηση.

Για τις φυσικές καταστροφές που σημειώνονται ο υπουργός είπε πως «η εμπειρία του «Ιανού» μας έχει μεταφέρει ένα κλίμα καλύτερου συντονισμού, με αυτό το κλίμα αντιμετωπίσαμε τη Σάμο και τον Έβρο. Ξεμπλοκάρουμε τις αποζημιώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα εκεί που χρειάζονταν χρόνια. Έχουμε αναπτυξιακά εργαλεία στα χέρια μας και πρόγραμμα 2,5 δισ. ευρώ με μεγάλης και μικρής κλίμακας έργα που αλλάζουν την όψη στην τοπική κοινωνία».

Τέλος, ερωτηθείς για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μήδεια» τόνισε πως υπάρχει επικοινωνία με τους περιφερειάρχες προκειμένου να κατανεμηθούν οι δράσεις σωστά και συμπλήρωσε πως είναι καλύτερα κανείς να προετοιμάζεται παρά να «τρέχει» μετά.