Οικονόμου: Τα κατασκοπευτικά σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μπούμερανγκ για τον ίδιο

Οικονόμου: Τα κατασκοπευτικά σενάρια του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται μπούμερανγκ για τον ίδιο

Επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας «ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το λογισμικό παρακολούθησης Predator», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επανέρχεται στο θέμα με αφορμή ένα δημοσίευμα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως διαστρεβλώνει ένα ούτως ή άλλως περιπεπλεγμένο δημοσίευμα  στο οποίο διατυπώνονται ισχυρισμοί για μια εξ αντανακλάσεως σύνδεση εταιρειών ανάμεσα στις οποίες είναι και εταιρείες - προμηθευτής  νόμιμου υλικού του δημοσίου. Προμηθευτής που επανειλημμένα χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, χωρίς φυσικά να έχει γνωστοποιήσει δημοσίως το περιεχόμενο των συμβάσεων που υπέγραψε μαζί τους. Προσαρμογές αυτού του περιεχομένου αφορούν και οι μετέπειτα συμβάσεις. Για τους ίδιους λόγους που δεν δημοσιοποιήθηκαν τότε, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν και σήμερα», δήλωσε ο Οικονόμου. 

Και καταλήγει: « Αλλά από ένα κόμμα που το ψέμα και η υποκρισία είναι η δεύτερη φύση του τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει. Το σκοτάδι που προσπαθεί να δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες με μυθεύματα και fake news και κατασκοπευτικά σενάρια, για να αμαυρώσει το τεράστιο έργο και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης, γίνεται μπούμερανγκ για τον ίδιο. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ , ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο το ρεπορτάζ του ιστότοπου inside story πως  η εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού συνδέεται με άλλη εταιρεία, η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2020, οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν «οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων»

Διαβάστε Περισσότερα