Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αυτόνομη πορεία πριν και μετά τις εκλογές - Όποιος διαφωνεί, έχει ήδη αποχωρήσει

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Αυτόνομη πορεία πριν και μετά τις εκλογές - Όποιος διαφωνεί, έχει ήδη αποχωρήσει

«Για αυτόνομο και αυτοδύναμο ρόλο» πριν και μετά από τις εκλογές έκανε λόγο ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας πως το κόμμα του δεν θα μετατραπεί σε «σήμερα σε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ όπως θέλουν να γίνουν κάποιοι, ούτε αύριο δεκανίκι της ΝΔ».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, «ο κ. Μοσκοβισί είπε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η κρίση διήρκεσε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, και γι'αυτό πάμε σε αυξημένη εποπτεία. Η κρίση διήρκεσε τόσα πολλά χρόνια γιατί η πορεία προς την ανάκαμψη ανακόπηκε το 2014 με την εκβίαση εκλογών διά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και μετά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη. Δεύτερον, ο κ. Μοσκοβισί είπε πως ο κ.Τσίπρας είναι «ένας ηγέτης που υλοποιεί όλες τις επιθυμίες των θεσμών».

Σχετικά με το ζήτημα του Γ. Ραγκούση, σχολίασε πως «Ο κ. Ραγκούσης είναι οιονεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι πια του Κινήματος Αλλαγής. Έχει πει βέβαια, πως ο κ.Τσίπρας είναι «ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός των τελευταίων σαράντα ετών». Το καταδικάζω, γιατί εγώ δεν θέλω να θέτω ζήτημα εντιμότητας για κανέναν».

Τέλος, για το Σκοπιανό ανέφερε ότι «η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της ΠΓΔΜ ήταν ξεκάθαρη. Ο κ.Τζανακόπουλος διαδήλωνε στα Σκόπια για να ονομαστεί η γειτονική χώρα «Μακεδονία». Αυτό οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν».

«Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήθελε να κλείσει το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ όπως-όπως. Εμείς διαφωνούσαμε με αυτό. Θέλαμε και θέλουμε μία καλή λύση – όχι αυτή την κακή λύση. Μπορεί στο εξωτερικό να τους χειροκροτεί κάποια «ελίτ», όμως – όπως εξάλλου παραδέχθηκε και ο κ.Μοσκοβισί – άλλη είναι η άποψη του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

 

Φωτογραφία: Ιntime