Ο. Γεροβασίλη: Δεν μπορώ να φανταστώ ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα
Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης
Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Ο. Γεροβασίλη: Δεν μπορώ να φανταστώ ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα

Πολύτιμο για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και τη συντριπτική ήττα του κόμματος. Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα», καθώς, όπως είπε, «ως πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς του 3% έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη. Είμαστε σε μια πορεία που δεν είναι η καλύτερη για μας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εφόδια και τα προσόντα».

Η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και πολύ σύντομα θα έχουμε κάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα έχουμε δει βαθύτερα αίτια που οφείλονται και σε μας και σε κοινωνικές μεταβολές που ενδεχομένως δεν ανταποκριθήκαμε αναλόγως».

Μια λανθασμένη επιλογή, όπως πολλάκις έχει ειπωθεί, ήταν η απλή αναλογική, ανέφερε. Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για αλλαγές στα «πολιτικά προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ και μια διαφορετική ανάγνωση των κοινωνικών αναγκών. Εκ των πραγμάτων, το 2019 δεν έγιναν οι βαθιές αλλαγές που ήταν απαραίτητες», τόνισε.

Αναφορικά με τις διαδικασίες που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως θα πρέπει να τρέξουν «το συντομότερο δυνατόν με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, αποτελεσματικότητα, γιατί τρέχει η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από αυτήν», όπως είπε.

Για την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή

«Είμαστε μόλις 3 μέρες μετά από διπλές εκλογές που δεν ήταν με το πιο ευχάριστο αποτέλεσμα για μας αλλά εκτιμώ ότι δεν ευχάριστο αποτέλεσμα και για την προοδευτική παράταξη στη χώρα, για την Αριστερά και τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Είναι μια ανισορροπία. Βεβαίως έχουμε και την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη βουλή και ίσως για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, τέτοιους συσχετισμούς δεξιάς και ακροδεξιάς», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Όπως είπε «δε θα είναι ευχάριστο να υπάρχουν τρεις ακροδεξιοί αρχηγοί κομμάτων μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και μια δεξιά που εμπεριέχει η ίδια πολλούς ανθρώπους, και η ίδια η ΝΔ, με ακροδεξιές αντιλήψεις».

Η ίδια μίλησε και για αναζήτηση των αιτίων που έφεραν ξανά άνοδο στην ακροδεξιά «Να αναγνωρίσουμε το καινούργιο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Όταν έχεις την ακροδεξιά να παίρνει κεφάλι και ένα φασιστικό κόμμα να εισέρχεται στη Βουλή, θα πρέπει να κάνεις άλλες αναγνώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.