Ο F. Hollande και ο D. Cameron μαζί στο Bataclan

Ο F. Hollande και ο D. Cameron μαζί στο Bataclan

Ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande συνοδευμένος από τον Άγγλο πρωθυπουργό, David Cameron επισκέφθηκε την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, όπου 89 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από μέλη του ΙΚ.

Οι δύο ηγέτες απέτιναν φόρο τιμής στους νεκρούς.

Ο κ. Cameron έγραψε στο Twitter: «Ο Πρόεδρος Hollande και εγώ σταθήκαμε ώμο με ώμο έξω από το Bataclan Cafe στο Παρίσι».

 

 

Στην συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας για την μάχη κατά της τρομοκρατίας θα τεθεί επί τάπητος η συμμέτοχη της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς κατά του ΙΚ στη Μέση Ανατολή ενώ θα γίνουν ανταλλαγές πληροφορίων από τις αρχές των δύο χωρών.

Ο David Cameron θα αύξηση τον στρατιωτικό προϋπολογισμό κατά 12 δισ. λίρες για αντιπαλέψει την τρομοκρατία και ειδικότερα το ΙΚ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Barack Obama στην Ουάσινγκτον, την Πέμπτη με τον Vladimir Putin στη Μόσχα, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping. Στο μεταξύ, θα έχει συναντηθεί στο Παρίσι με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.

Στόχος του Francois Hollande είναι να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομοφώνως απόφαση που καλεί τα κράτη που είναι σε θέση να το κάνουν «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ