Ν. Αναστασιάδης: Τερματίζω 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην πολιτική
AP
AP

Ν. Αναστασιάδης: Τερματίζω 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην πολιτική

Στην αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική μετά από 43 χρόνια, με ανάμεικτα συναισθήματα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Λεμεσό, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Όπως είπε αισθάνεται ικανοποίηση διότι ύστερα από 43 χρόνια, πιστεύει ότι κατόρθωσε να συνεισφέρω στην πολιτική ζωή του τόπου, έστω και το ελάχιστο, και «αισθήματα που συνήθως διακατέχουν κάποιον, ο οποίος τηρώντας δεσμεύσεις, επιφέροντας τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τερματίζει τη δεκαετή παρουσία του στην Προεδρία και 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην Πολιτική, με ένα, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο. Έφτασε η ώρα νομίζω να απολαύσω όλους όσους βλέπετε γύρω μου».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε: «Λέγεται ότι σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά αν θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε πραγματική γιορτή της δημοκρατίας δεν θα πρέπει κανένας να μείνει αδιάφορος, δεν θα πρέπει κανένας να απέχει από αυτό το δικαίωμα που το Σύνταγμα του έδωσε έτσι ώστε να λειτουργεί κατά τον ισχυρότερο δυνατόν βαθμό η βούληση του λαού και όχι η βούληση εκείνων μόνον που συμμετέχουν».

Ερωτηθείς αν το διακύβευμα των εκλογών είναι η αποχή και αν έχουν φτάσει τα μηνύματα στους ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «θέλω να ελπίζω, ναι. Και αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω και να υπερτονίσω, να θεωρηθεί από τον καθένα ότι είναι δικαίωμα που μετατρέπεται σε καθήκον, ιδιαίτερα στις εκλογές ύπατου άρχοντα της χώρας».

Προσέλευση στις κάλπες

Έως τις 10 το πρωί είχε προσέλθει να ψηφίσει το 11,7% των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα στις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2018, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Κύπρος: Στις κάλπες σήμερα για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας