Α. Μπαλτάς: Έλλειμμα γνώσης του κόμματος από Κασσελάκη, «αποφασίζουμε και διατάζουμε» η νοοτροπία Αποστολάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ

Α. Μπαλτάς: Έλλειμμα γνώσης του κόμματος από Κασσελάκη, «αποφασίζουμε και διατάζουμε» η νοοτροπία Αποστολάκη

Δεν λένε να κοπάσουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος. Καθώς, ένα ακόμα στέλεχος που στήριξε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τη νέα πραγματικότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει στην ΕΡΤ τη νίκη Κασσελάκη, υποστήριξε αρχικά, πως δεν πιστεύει πως πίσω από την υποψηφιότητά του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην βουλευτές, ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια διάσπαση, καταλόγισε στον νέο πρόεδρο έλλειμμα γνώσης του κόμματος, με αφορμή την τοποθέτηση νέου εκπροσώπου και νέου διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

«Συνιστά ένα έλλειμμα γνώσης του κόμματος και τοποθέτησης επί του κόμματος, από τη μεριά του κυρίου Κασσελάκη. Δηλαδή, εμείς ξέρουμε ότι όταν εκλέγεται ένας Πρόεδρος, καλεί τη Γραμματεία, μέσω της Γραμματείας, κάνει τις προτάσεις του για αλλαγές, ας πούμε, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή οπουδήποτε και από κει και πέρα προχωράμε κανονικά», τόνισε και υπογράμμισε:

«Εδώ υπάρχει ένα έλλειμμα. Τι εννοεί ο κύριος Κασσελάκης κόμμα. Ακούω διάφορα που λέει να συζητήσουμε τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούω διάφορα από τον κύριο Αποστολάκη που λέει ότι περίπου είναι κάτι σαν “αποφασίζουμε και διατάζουμε“. Υπερβάλλω λίγο».

«Εννοώ ότι υπάρχει ένα είδος, ας πούμε, μορφής πειθαρχίας στην οποία δεν έχει συνηθίσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσα τον κύριο Παππά από το Κιλκίς να λέει ότι ο κ. Φίλης έθεσε τον εαυτόν του εκτός κόμματος. Άκουσα τον κύριο Νίκο Παππά να λέει ότι μακριά από μένα η αντίληψη ότι εργαλειοποιεί την Αριστερά», επισήμανε.

«Οπότε, με αυτή την έννοια περιμένω τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ποτέ σε όλη την προεκλογική διαδικασία, παρά την πίεση, πώς εννοεί κατ’αρχάς το κόμμα, πώς το συνέδριό του, τα όργανά του, την ιστορία του, τους θεσμούς του και ούτω καθεξής», κατέληξε ο κ. Μπαλτάς.

Διαβάστε Περισσότερα