Μισθούς - μαμούθ έδινε ο Α. Μαρτίνης, ενώ δεν ενημερώνε για τις δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων

Μισθούς - μαμούθ έδινε ο Α. Μαρτίνης, ενώ δεν ενημερώνε για τις δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων

Όσο κι αν ο Ανδρέας Μαρτίνης επιχειρεί να στοχοποιήσει τη ΝΔ για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Μάλιστα, σταδιακά καταρρέει και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τους «τζαμπατζήδες» πολιτικούς, αφού όπως έγινε γνωστό από έγγραφο του νοσοκομείου που έφτασε στην εξεταστική επιτροπή, δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ σε κανέναν η δωρεάν αναβαθμίσεις που προσέφερε ο κ. Μαρτίνης. Ο ίδιος, δε, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ακρόασης παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι δεν ενημέρωνε κανένα. «Το νοσοκομείο έδινε κάρτα ότι  μπαίνετε με αυτό το ταμείο και όταν έβγαιναν ανέγραφε ότι  δεν οφείλεται σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.   

Την ίδια ώρα, άφωνοι έμειναν οι βουλευτές από τις αποκαλύψεις του βουλευτής της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου σχετικά με τους μισθούς της εποχής Μαρτίνη. Ειδικότερα, υπεύθυνη λογιστηρίου φέρεται να λάμβανε από το 2000 και από το 2006 μισθούς ύψους 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ το 2010 πήρε ως μπόνους 85.000 ευρώ επιπλέον. Υπήρξε και περίπτωση γιατρού ο οποίος αμείφθηκε μόνο για ένας έτος με το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Ο κ. Μαρτίνης επιβεβαίωσε τα εν λόγω ποσά, αλλά έριξε την ευθύνη στους «managers που εισηγούνταν την μισθοδοσία».

Έκθετος επίσης έμεινε ο πρώην διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν, όταν ο κ. Βλάχος προσκόμισε στην επιτροπή ΦΕΚ στο οποίο αναφέρονται περίπου 15 μετατάξεις, την ώρα που ο κ. Μαρτίνης μιλούσε για στρατιές διορισμών. Σύμφωνα, δε, με τον βουλευτή της ΝΔ κανείς εξ αυτών δεν είχε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εγώ δεν είπα ότι κάποιος πολιτικός επέλεξε τον έναν ή τον άλλο», τόνισε ο κ. Μαρτίνης, υποπίπτοντας σε σαφή αντίφαση.

Πέραν, πάντως, του κ. Μαρτίνη έκθετος είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, τον οποίο βέβαια ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης έσπευσε να καλύψει. Αφορμή στάθηκε μια λίστα που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο ανεξάρτητος βουλευτής, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει τα λεγόμενα «ρουσφέτια» που ζητήθηκαν από τον κ. Μαρτίνη. Η συγκεκριμένη λίστα, όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε από τον κ. Μαρτίνη ως αληθείς, αλλά αποφασίστηκε στην αρχή της συνεδρίασης να μην ληφθεί καν υπόψιν της επιτροπής επειδή περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. «Στην έναρξη της διαδικασίας είπαμε να ζητήσουμε πραγματογνωμοσύνη  για το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή. Καταγγέλλω ότι μέλος της επιτροπής έχει αναρτήσει την λίστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Πλήττεται το κύρος της επιτροπής», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπουκωρος, με τον Ν. Νικολόπουλο να ζητάει τον λόγο.

«Σήκωσα δυο φωτογραφίες που λέει τα ονόματα των πολιτικών. Σε τρείς περιπτώσεις υπάρχει και το δικό μου το όνομα. Και θέλω να ρωτήσω το κ. Μαρτίνη αν εγώ ποτέ τον ενόχλησα», παραδέχτηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής. Τέλος, ο Γιώργος Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι στις φερόμενες λίστες με τα ρουσφέτια υπάρχει και το όνομα του νυν υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και μάλιστα, σύμφωνα με τον Α. Μαρτίνη, «ο Κουρουμπλής επί ΠΑΣΟΚ ήταν κάθε τόσο στο γραφείο μου και όταν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να με βρίζει». Άλλοι βουλευτές ενέπλεξαν στους διορισμούς τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον πατέρα του Χρήστου Σταϊκούρα, Κώστα.

Αλέξανδρος Διαμάντης

(Φωτογραφία αρχείου: Sooc)