Το μεταναστευτικό πιο επίφοβο από τον…  Covid- 19

Το μεταναστευτικό πιο επίφοβο από τον… Covid- 19

Μέσα στο τοπίο της δυστοπίας που διαμόρφωσε ο κορονοϊός, με την οικονομία, να συρρικνώνεται, ήταν αναμενόμενο αυτή (δηλ. η καθίζησή της) να αξιολογείται, στην έρευνα της  ΔιαΝΕΟσις, ως η υπ΄ αριθμόν πρώτη απειλή.

Το εντυπωσιακό ήταν πως ισόβαθμα με την οικονομία ως απειλή εκτιμήθηκε το μεταναστευτικό/ προσφυγικό (8,1 βαθμολογία) με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να καταλαμβάνουν τρίτη θέση  στον πίνακα απειλών ( 7,81), και  την πανδημία του Covid-19   στην 5η κατά σειρά  απειλητικότητας (7,5) κάτω και από την κλιματική αλλαγή (7,7). 

Δεν έχουν σημασία οι  όποιες απαξιωτικές αναφορές στις ανησυχίες του λαού, από τους  εύκολους του ιδεοληπτικού  διεθνισμού και του επιδεικτικού ανθρωπισμού, που θεωρούν ότι η χώρα είναι υποχρεωμένη να υποδέχεται όποιον  περνάει τα σύνορα, επειδή έτσι γουστάρει. Ούτε η χώρα είναι διεθνές  φιλόπτωχο ταμείο να παρέχει περίθαλψη σε όποιον δεινοπαθούντα έχει όνειρα για μια καλύτερη ζωή – συνήθως  υλοποιούμενα  με γερμανικά  επιδόματα, γι’  αυτό είναι περαστικοί για Γερμανία, αλλά  βαλτώνουν εδώ.

Σημασία έχει ότι η μαζική είσοδος  έχει δημιουργήσει υψηλό βαθμό ανησυχίας στον λαό. 

Η κυβέρνηση άρχισε, κατά πως φαίνεται, να αντιμετωπίζει  το πρόβλημα προγραμματισμένα. θα δείξει πόσο αποτελεσματικά. Πάντως χθες  ο αρμόδιος υπουργός Ν. Μηταράκης έδωσε στοιχεία για την αξιοσημείωτη μείωση των ροών, κάτι για το  οποίο διαμαρτύρονται  ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο απειλεί  με ελέγχους και τιμωρίες το λιμενικό, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Είναι ο υπουργός  που δέχτηκε να  λάβουν οι ΜΚΟ την μερίδα του λέοντος  από τα χρήματα που διέθεσε η ΕΕ, και να καταστούν ανεξέλεγκτες, ως κράτη εν κράτει, επί ελληνικού εδάφους.

Παράλληλα ο Μηταράκης αναφέρθηκε στην δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, στην αποσυμφόρησή τους, στον περιορισμό παροχών σε στέγη και επίδομα  σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες (αποτελούσαν κίνητρο για έλευση στη χώρα) , στην επίσπευση της διαδικασίας  έκδοσης  αποφάσεων ασύλου, και στον σχεδιασμό προγράμματος  χαρτογράφησης δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης σε συνεργασία  με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας. Και φυσικά στο περεταίρω έλεγχο των ΜΚΟ.

Ο ύποπτος φιλανθρωπισμός  

Υπενθυμίζεται ότι έχει  σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ΜΚΟ, οι οποίες κατηγορούνται για κατασκοπεία και μια σειρά από σοβαρά αδικήματα, όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, καθώς και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.  Οι ίδιες ασκούσαν πίεση στις ελληνικές αρχές ώστε να μην εμποδίζονται τα οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ε.Ε. 

Την είδηση υποδέχτηκαν με ειρωνική διάθεση κάποιοι Ελληνες σχολιαστές, αριστεροί και φιλελεύθεροι,  αυτοί για τους  οποίους όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί και όλες οι ΜΚΟ αγωνίζονται για τους δυστυχείς συνανθρώπους τους.   Το γεγονός  τα μέλη κάποιων (πολλών ίσως ) ΜΚΟ, όντας  ανεξέλεγκτα, πιθανόν να είναι διακινητές ανθρώπων, ως μέλη διεθνών κυκλωμάτων  κοντραμπάντου ανθρώπων, δεν περνάει από το ανθρωπιστικό τους φίλτρο. Ούτε βέβαια  ότι κάποιοι από  τους μετανάστες  μπορούν να είναι εντεταλμένοι  του Ερντογάν  ή του Ισλαμικού Κράτους. 

Σε άρθρο  της Αυστριακής δημοσιογράφου Anna Sacher που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα ardin- rixi, μεταξύ άλλων αναφέρονται: 

«Τον Μάρτιο  σε μια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, ο εισαγγελέας της Κατάνια Καρμέλο Τσουκάρο παρέθεσε  στοιχεία ότι στη Λιβύη και άλλα  παράκτια κράτη  της Βόρειας Αφρικής, διακινητές που έχουν  κατηγορηθεί για συνεργασία με  το  Ισλαμικό Κράτος και άλλες εγκληματικές  οργανώσεις, εμπλέκονται κατευθείαν τη μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών  στη Ιταλία. Παρέθεσε επίσης στοιχεία ότι οι διακινητές καλούσαν  απ΄ ευθείας τα μεγάλα  πλοία των  ΜΚΟ  για να κανονίσουν τη μεταφορά μεταναστών».

Το  2017 το βρετανικό  think tank Quilliam κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος  ότι εμπλέκεται σε επιχειρήσεις τράφικινγκ στην Ιταλία, με το  να πληρώνει αυτό  το «εισιτήριο» στους διακινητές, αρκεί οι μετανάστες να εντάσσονταν στις τάξεις του.    

Και αν αυτά  θεωρηθούν  ρατσιστικοί ή ψεκασμένοι ισχυρισμοί, υπάρχει και ο δικός μας Ριζοσπάστης, που ό,τι και να πεις για το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιμεταναστευτικό, ρατσιστικό   και ψεκασμένο δεν το λες. 

Σε δημοσίευμα τον Δεκέμβρη του 2015 ανέφερε: «Η αυτοχαρακτηριζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση ONE NATION βρίσκεται στη Μυτιλήνη εδώ και αρκετές εβδομάδες. Όμως, ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της οργάνωσης TEAM HUMANITARIAN. Η ΜΚΟ ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ υλοποιεί προγράμματα σε Βοσνία, Μπαγκλαντές, Γάζα και Συρία. Για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχουν διατυπωθεί αναφορές και στοιχεία για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις». 

Λογικό. Το διεθνές και προσοδοφόρο έγκλημα τη διακίνησης  ανθρώπων,  δεν θα εμφανιζόταν με την ταυτότητά του. Πανεύκολο να φορέσει τη μάσκα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που δήθεν νοιάζονται για τους καημένους  τους πρόσφυγες! 

Εν των μεταξύ σύμφωνα με το άρθρο της Sacher οι  ιταλικές  αρχές έχουν ξεσκεπάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενες ΜΚΟ, μερικές από τις οποίες χρηματοδοτούνται    το Open Society Foundation Τζώρτζ Σόρος.  Το ίδιο  και ο  Αμερικανός δικηγόρος και ερευνητής  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  William Craddick βρήκε πολλές από τις ΜΚΟ που ναυλώνουν πλοία διακίνησης, χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα Σόρος. 

Αλλά είπαμε, αυτά στην Ελλάδα,  από κάποιους  με υψωμένο ειρωνικό φρύδι, θεωρούνται ψεκασμένα!  Ο πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι ότι ο λαός  θεωρεί το μεταναστευτικό ως πρόβλημα.  Και δεν το καθοδήγησε κανείς σε αυτό.  Άρα είναι πρόβλημα.