Μ. Θεμιστοκλέους προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με σοβαρότητα - Τροχοπέδη ο «πολακισμός»
Eurokinissi
Eurokinissi

Μ. Θεμιστοκλέους προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με σοβαρότητα - Τροχοπέδη ο «πολακισμός»

«Τα ποσοστά εμβολιασμού θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας», τόνισε ο ίδιος, απαντώντας σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία».

Στη 12η θέση των χωρών της ΕΕ

«Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση από τις χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%», όπως εξήγησε ενώ πρόσθεσε:

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατ. εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία. Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρώην υπουργός υγείας Π. Πολάκης».