Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ χρειάζεται ανασυγκρότηση από το μηδέν

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ χρειάζεται ανασυγκρότηση από το μηδέν

Τη βεβαιότητά του ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 20 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε μέσα σε 20 ημέρες πρέπει να λυθούν ορισμένα οργανωτικά προβλήματα και οι τέσσερις υποψήφιοι να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να προσέλθουν στις "γαλάζιες" κάλπες λέγοντας μάλιστα πως η "επένδυση" των 3 ευρώ - κόστος συμμετοχής στις εκλογές - είναι καλή καθώς επιλέγει κάποιος τόσο πρόεδρο της ΝΔ όσο και εν δυνάμει πρωθυπουργό.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τα κόμματα και η κοινωνία έχουν πάρει "διαζύγιο" και η συμμετοχή σε εσωκομματικές διαδικασίες γεφυρώνει αυτό το χάσμα που έχει δημιουργηθεί. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το κόμμα "πρέπει να ανασυγκροτηθεί οργανωτικά από το μηδέν" και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων ώστε να δημιουργήσει στη συνέχεια λιτές και χαλαρές δομές με μικρό κόστος.

"Χρειαζόμαστε ένα ιδρυτικό συνέδριο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι το τακτικό συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη θα πρέπει να ξαναδεί το καταστατικό στο σύνολό του και η ΝΔ να ανοιχτεί σε κοινωνικές ομάδες που αυτή τη στιγμή "είναι πολιτικά ορφανές".

Ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εκλογής του δεν θα υπάρξει διάσπαση στο κόμμα μιας και η ΝΔ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποτελέσει το αντίβαρο σε μια κυβέρνηση, που όπως ο ίδιος εκτίμησε, θα βαίνει απαξιούμενη λόγω ανικανότητας.

Ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα του προσφυγικού είπε πως η "ανικανότητα της κυβέρνησης είναι μνημειώδης" καθώς δεν έχει υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ για τα hotspots και άλλες υποδομές για τους πρόσφυγες, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή προς τα Σκόπια και την υπόλοιπη Ευρώπη.