ΚΙΝΑΛ: Προσανατολισμός για τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τις εκλογές

ΚΙΝΑΛ: Προσανατολισμός για τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τις εκλογές

Προς τήρηση του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών για τις εσωκομματικές εκλογές φέρεται να προσανατολίζονται τα επιτελεία των τριών υποψηφίων, μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από την «κούρσα» για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, λόγω προβλήματος υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στελέχη συζητούν για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι το οποίο ο ίδιος απορρίπτει. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες με δήλωσή της η κ. Γεννηματά έκανε γνωστή τη νέα περιπέτειά της, όπως και την απόσυρσή της από τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως ανέφερε η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της την υποχρεώνει να μη συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ η εκλογή του νέου προέδρου είναι προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η προθεσμία για κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους λήγει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής. Προς το παρόν πάντως, οι υποψήφιοι αρχηγοί έχουν ανακοινώσει την αναστολή της προεκλογικής τους δραστηριότητας.  

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί παράταση της προθεσμίας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. 

Δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται αυτή την ώρα. Το πρώτο, αν θα πρέπει οι διαδικασίες να ακολουθηθούν κανονικά και το δεύτερο αν θα πρέπει να «παγώσουν».

«Οι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν», ξεκαθάρισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» των διαδικασιών.

Κύμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά
 

Μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλαν στην Φώφη Γεννηματά, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησαν μαζί της, ενώ πρώτοι οι συνυποψήφιοί της Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης της ευχήθηκαν περαστικά και ανακοίνωσαν την παύση της προεκλογικής τους δραστηριότητας.