Κύμα συμπαράστασης σε Φ. Γεννηματά από πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Κύμα συμπαράστασης σε Φ. Γεννηματά από πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, η νυν πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μετά από την επιδείνωση της υγείας της και την εσπευσμένη εισαγωγή της στο νοσοκομείο. 

Πλήθος πολιτικού κόσμου της έστειλε μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσαν να ευχηθούν ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη επισκέφθηκε τη Φ. Γεννηματα στο νοσοκομείο. Φυσικά, οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησαν μαζί της, ενώ πρώτοι οι συνυποψήφιοί της Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης της ευχήθηκαν περαστικά και ανακοίνωσαν την παύση της προεκλογικής τους δραστηριότητας. 

Κατ. Σακελλαροπούλου για Γεννηματά: Είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει
 

Με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» επικοινώνησε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. «Η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει», τόνισε.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Γεννηματά
 

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται από την Τρίτη, μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Φ. Γεννηματά πριν μεταβεί στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της.

Την προηγούμενη μέρα αμέσως μόλις έγινε γνωστό η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στη Φώφη Γεννηματά, ταχεία ανάρρωση γράφοντας «επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Τσίπρας για Γεννηματά: Ειλικρινείς ευχές για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση
 

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Κουτσούμπας: Περαστικά και καλή δύναμη
 

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περαστικά από τον Γιάνη Βαρουφάκη
 

«Απ' όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».

Τα περαστικά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ στη Φώφη Γεννηματά

«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του Κινήματος. 

Σημίτης: Ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά 
 

Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στη Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Το μήνυμα του Ευ. Βενιζέλου στη Φ. Γεννηματά μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο 
 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το απόγευμα της Τρίτης, μόλις πληροφορήθηκε την εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο, της έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Φώφη, έχω σοκαριστεί. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά περαστικά. Τα πολιτικά έχουν δευτερεύουσα και μικρή σημασία. Έχεις μεγάλη δύναμη και θα τα ξεπεράσεις όλα. Φιλιά. ΒΒ».

Επικοινωνία Γεννηματά - Παπανδρέου
 

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

Λοβέρδος για Γεννηματά: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος
 

Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγο μετά την ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος λόγω υγείας. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ενώ το πρωί της επομένης έκανε γνωστό ότι προχωρά στην αναβολή προγραμματισμένων ομιλιών και συνεντεύξεων γράφοντας στο twitter «Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια!».

Ανδρουλάκης: Αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα
 

Την αναστολή της προεκλογικής του δραστηριότητας ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά αποσύρεται από την εσωκομματική διαδικασία του κόμματος. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

΄

Καστανίδης για Γεννηματά: Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια
 

«Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης στο Open, για τη Φώφη Γεννηματά λίγα μόλις λεπτά μετά την είδηση της κατάστασης της υγείας της Φώφης Γεννηματά και τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οικονόμου: Ευχόμαστε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας και να επιστρέψει δυνατή
 

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά.