Αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά -  Για λόγους υγείας

Αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά - Για λόγους υγείας

Την απόφασή της να μην συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, λόγω επιδείνωσης της υγείας της, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης». 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι εισήχθη εσπευσμένα χθες το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό», καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, παρουσίαζε «συμπτώματα ατελούς ειλεού», σημειώνοντας πως «μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ανέφερε ότι, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Μια ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής, μου στέρησε τη δυνατότητα χθες το βράδυ να είμαι ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές και προοδευτικούς πολίτες στη Νέα Ιωνία. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την μαζική παρουσία τους, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!»

Λοβέρδος για Γεννηματά: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος

Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγο μετά την ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος λόγω υγείας. «Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», τονίζει στην ανάρτησή του ο Α. Λοβέρδος.

Ανδρουλάκης: Αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα

Την αναστολή της προεκλογικής του δραστηριότητας ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά αποσύρεται από την εσωκομματική διαδικασία του κόμματος.

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Καστανίδης για Γεννηματά: Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια

«Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης στο Open, για τη Φώφη Γεννηματά που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για λόγους υγείας.

Ευχές Μητσοτάκη σε Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση 
 

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στην Φώφη Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter. 

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα της.

Οικονόμου: Ευχόμαστε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας και να επιστρέψει δυνατή
 

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στον «Ευαγγελισμό», είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά.

Τσίπρας για Γεννηματά: Ειλικρινείς ευχές για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση
 

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».  

Κουτσούμπας: Περαστικά και καλή δύναμη
 

 «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περαστικά στη Φ. Γεννηματά από τον Γ. Βαρουφάκη
 

«Απ' όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!».

Επικοινωνία Γεννηματά - Παπανδρέου
 

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.