7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Κ. Κατσίκης: Μονόδρομος η διαγραφή Παπαχριστόπουλου πριν να ψηφίσει για τα Σκόπια

Κ. Κατσίκης: Μονόδρομος η διαγραφή Παπαχριστόπουλου πριν να ψηφίσει για τα Σκόπια

Η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ πριν να γίνει η ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κ. Κάτσικης ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να πέσει ακόμα περισσότερο το βάρος επάνω εμάς σε ό,τι αφορά ένα μέλος των ΑΝΕΛ. Αν δεν παραιτηθεί με την ψήφο του θα ψηφίσει αντίθετα στις κόκκινες γραμμές και από την άλλη θα ψηφίσει ως μέλος της ΚΟ. Επειδή κρίνει εκείνος ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί πριν ψηφίσει, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να ψηφίζει ως μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η απόφασή του για διαγραφή είναι μονόδρομος».

Στην ερώτηση τι πρέπει να πράξει ο Τέρενς Κουίκ, ο πρώτος επιλαχών για την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «αν υπάρχει λίγο πολιτικό φιλότιμο ας κάνει το ίδιο και ο Κουίκ, να παραδώσει την έδρα όπως λέει ο Παπαχριστόπουλος ότι προτίθεται να κάνει και να πάει στη δεύτερη επιλαχούσα ώστε δια μέσου της να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ ώστε να ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα».

Σε επόμενη ερώτηση για το αν η δεύτερη επιλαχούσα θα μείνει στους ΑΝΕΛ ο συνάδελφός της αρκέστηκε στο σχόλιο «το Μαντείο των Δελφών έχει απενεργοποιηθεί ως προς τους χρησμούς εδώ και χιλιετίες, οψόμεθα».

Ο Κώστας Κατσίκης δήλωσε, επίσης, άγνοια για τα περί επιστροφής κάποιου βουλευτή στους ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι «δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη».

Κατά την εκτίμησή του, δε, «οι εκλογές είτε θα προκηρυχθούν είτε θα διεξαχθούν προς το τέλος του Μαρτίου γιατί δεν βλέπω πως θα αντέξει 7-8 κάλπες τον Μάιο για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ευρωβουλευτές, βουλευτές κτλ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, δηλώνοντας ότι «πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου θα κινηθούμε για να τον διαγράψουμε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Σε σχέση με τη διαφορετική αντιμετώπιση του κ.Παπαχριστόπουλου έναντι άλλων βουλευτών που διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος υποστήριξε πως «σε μία σχέση που αναγνωρίσαμε την καθαρή και τίμια στάση του, εγκαίρως κατατεθειμένη, ναι, κινηθήκαμε με ένα διαφορετικό κριτήριο για την περίπτωση, σεβόμενοι αυτό. Δυστυχώς όμως η αναβολή στην αναβολή που δίνει σε αυτή την απόφαση δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε άλλο να αναμένουμε».