Η «αφωνία» Τσαπανίδου μετά τις εκλογές και οι φήμες για παραίτηση
eurokinissi
eurokinissi

Η «αφωνία» Τσαπανίδου μετά τις εκλογές και οι φήμες για παραίτηση

Η απουσία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου από το προσκήνιο μετά τη βραδιά των εκλογών και το «οδυνηρό» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποτέλεσμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δημιουργήσει έντονη φημολογία περί παραίτησης της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Τσαπανίδου υπέβαλε αμέσως μετά την ήττα της Κυριακής, την παραίτηση της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ωστόσο δεν την έκανε δεκτή. 

Πριν λίγο, το left.gr αναπαρήγαγε ρεπορτάζ από άλλο ειδησεογραφικό σάιτ και συγκεκριμένα το Libre, σύμφωνα με το οποίο η Κουμουνδούρου διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες περί παραίτησης. Αναφέρεται δε ότι η ίδια η κα. Τσαπανίδου όταν ερωτάται σχετικά από δημοσιογράφους απαντά ότι «ως όφειλε είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι εφόσον κρίνει ότι έγιναν λάθη από την ίδια “η παραίτησή της είναι στην διάθεσή του”, όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής ότι τίποτε τέτοιο δεν ισχύει.»

Την ίδια ώρα πάντως επιμένουν οι φήμες ότι στελέχη του κόμματος συμβουλεύουν τον κ. Τσίπρα να βγάλει μπροστά στην επικοινωνία νεότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτευσαν στις εκλογές, όπως την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ άλλοι θα επιθυμούσαν στη θέση του εκπροσώπου Τύπου να βρεθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εν μέσω συντροφικών «μαχαιρωμάτων»