Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών;

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών;

«Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια, προκατασκευασμένη στα παρασκήνια, όπου συντονίζεται η συνεξαρτώμενη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να ληφθούν όλα τα “κατάλληλα θεσμικά μέτρα” προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη».

Η φράση του Γιάννη Ραγκούση τον Οκτώβριο του 2019 περικλείει τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών και επιβεβαιώνει την ιδεοληπτική, και όχι μόνο, εμμονή του στον καθορισμό Ελλήνων δύο ταχυτήτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να επιτρέψει την εξ αποστάσεως ψήφο των ομογενών και αναζητεί σωσίβιο σε καταγγελίες περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων…

Όταν ο Γιάννης Ραγκούσης, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούσε τα μικροκομματικά κριτήρια του κόμματός του υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι αν οι Έλληνες του εξωτερικού ψήφιζαν κανονικά και με βάση τα όσα το Σύνταγμα προβλέπει για τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, δε θα ξαναέβλεπε εξουσία η Κουμουνδούρου αναζητούσε διέξοδο προκειμένου να μην κατηγορηθεί πως δεν επιθυμεί να εκφράσουν το δικαίωμά τους οι ομογενείς.

Το άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη στον Εθνικό Κήρυκα επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα και η ρελάνς της κυβέρνησης μέσα από το άρθρο που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναδεικνύει αφενός την ένδεια πολιτικής της Κουμουνδούρου αφετέρου δείχνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρόθυμη να τάξει τα πάντα στους πάντες αναιρώντας τον ίδιο της τον εαυτό.

Η ουσία που εκ νέου αποκαλύπτεται είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών. Και επιδιώκει πάση θυσία να υπάρχουν όρους και προϋποθέσεις που να περιορίζουν τη δυνατότητα αδιαφορώντας αν το γεγονός αυτό προσκρούει στη λογική και κυρίως στο συνταγματικό δικαίωμα των ελλήνων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την επιστολική ψήφο. Και αντιδρά επικαλούμενος νοθείες και άλλες δικαιολογίες όπως αυτές που αναφέρουν σήμερα στελέχη του. Διότι πως αλλιώς να εκληφθεί η στάση του και το αίτημα να υπάρχουν περιορισμοί τη στιγμή που οι ομογενείς μπορούν ανά πάσα στιγμή να έλθουν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι. Ουδείς μπορεί να αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Τι λέει και σήμερα η Κουμουνδούρου. Ότι δεν μπορεί να καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα ένας έλληνας πολίτης που δεν έχει πατήσει σε αυτή εδώ και 30 και πλέον χρόνια εάν του δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου. Ο ίδιος πολίτης όμως μπορεί να πάρει το αεροπλάνο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο να έρθει στην Ελλάδα, να ψηφίσει κανονικά και να επιστρέψει στη χώρα διαμονής. Ακόμη και αν έχει να πατήσει 50 χρόνια.

Τι άλλο προτείνει; να ψηφίζει μεν αλλά από μια κοινή λίστα μέσα από την οποία θα προκύπτουν βουλευτές επικρατείας. Δηλαδή ο ίδιος έλληνας πολίτης αν έρθει στην Ελλάδα και για παράδειγμα συνδυάσει διακοπές με μια εκλογική μάχη και να ψηφίσει το πρόσωπο που επιθυμεί στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος αν επιλέξει την επιστολική ψήφο θα πρέπει να επιλέξει μέσα από μια λίστα υποψήφιων βουλευτών Επικρατείας.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην ίδια την λογική. Και δείχνει ότι η άρνησή του να δοθεί η δυνατότητα στους ομογενείς να ψηφίζουν εντάσσεται σε ένα βαθύτερο φόβο για την αδυναμία του να απευθυνθεί στο σύνολο των ελλήνων πολιτών. Και να πείσει ανθρώπους να υποστηρίξουν το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι οι ομογενείς δεν δύναται να παρακολουθήσουν τον πόλεμο λάσπης, την πόλωση και τον διχαστικό λόγο και δύσκολα επηρεάζονται από υποσχέσεις και λεφτόδεντρα.

Η.... παλαβή αριστερά των ανοιχτών συνόρων των καταλήψεων σε σχολεία και Πανεπιστήμια των συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων και της αμφισβήτησης των ίδιων των θεσμών της δημοκρατίας δυσκολεύεται να πραγματώσει τη «απεύθυνση» που επικαλείται και να βρει ερείσματα μεταξύ των ομογενών.

Και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει να μπλοκάρει, για μια ακόμη φορά, ένα πάγιο αίτημα των ομογενών, των ελλήνων του εξωτερικού, στους οποίους η χώρα στρέφεται και σε δύσκολες στιγμές ζητώντας στήριξη μέσα από τη δυνατότητα που διαθέτουν να επηρεάζουν εξελίξεις και να συνθέτουν μια άλλη εικόνα στις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται, ως επί το πλείστον με επιτυχία.

Η Θεοδώρα Τζάκρη ανέδειξε την πολιτική γύμνια του κόμματός της. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα να κρύψουν την... γύμνια του βασιλιά και αναζητούν μανδύες που αποκρύπτουν την πραγματική τους αγωνία.