Γ. Οικονόμου: Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων

Γ. Οικονόμου: Ο Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων

Τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε «κυβέρνηση των ηττημένων» σε περίπτωση που η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι 1-2 μονάδες, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε τις προθέσεις του εξαδέλφου του κ. Αλέξη Τσίπρα: να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική. Προφανώς, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς, με τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ίσως και με κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αν η συμπλήρωση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν φτάνει. Γι’ αυτό η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι καθοριστική. Για να συνεχίσει η Ελλάδα τολμηρά, σταθερά, μπροστά», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στο Action 24, σε συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αυτή η περίπτωση, ο κ. Γ. Τσίπρας τόνισε ότι «θα μετρηθεί» εκείνη την στιγμή. «Θέλουμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Αν υπάρξει ένα τέτοιο αριθμητικό ενδεχόμενο, σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα το μετρήσουμε εκείνη την στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.