Το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία σενάριο
Eurokinissi
Eurokinissi

Το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία σενάριο

Η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι ετοιμάζει τραμπική αμφισβήτηση του αποτελέσματος των επερχόμενων εκλογών. Αναφέρεται ήδη σε πιθανή νόθευση των αποτελεσμάτων από την κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση ακούγονται αυτά τα απαράδεκτα στη χώρα μας που αμφισβητούν την Δημοκρατία της που με τόσο αγώνα κατακτήθηκε παρά τους κινδύνους που διέτρεξε αμέσως μετά την πτώση της Χούντας και βέβαια τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κυβερνόν κόμμα προσπάθησε ευτυχώς ανεπιτυχώς να ελέγξει τα ΜΜΕ και την Δικαιοσύνη. 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη της μιλούν για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στη χώρα με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό. Όχι μόνο εντός αλλά και διεθνώς, μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και στον διεθνή τύπο μέσω συμπαθούντων και στρατευμένων δημοσιογράφων της. Πολιτικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν στην Ευρώπη τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας ως ναζιστή και φασίστα. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με μίσος και αυτές τις υπερβολές, επικίνδυνες για την Δημοκρατία. 
 
Ο κυρίαρχος λαός θα κληθεί σε λίγες βδομάδες να πάρει θέση σε αυτές τις τυχοδιωκτικές υπερβολές. Και μάλιστα από την πρώτη κάλπη, την πρώτη Κυριακή. Μια τυχόν μικρή διαφορά μεταξύ των δυο μεγαλύτερων κομμάτων θα δώσει την δυνατότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να θέσει σε εφαρμογή το επικίνδυνο για την Δημοκρατία σενάριο του. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να αγνοήσουν τις πολιτικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ: πρόκειται για ένα μείγμα σταλινικών, ακροαριστερών, αχαλίνωτων δικαιωματιστών που, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, χαίρονται και θρέφονται με την αστάθεια, την μη κανονικότητα.

Ένα από τα σημαντικά πολιτικά όπλα όλων των ανωτέρω πολιτικών είναι ακριβώς η δημιουργία μη κανονικότητας με αποσταθεροποίηση των πολιτικών διαδικασιών και αμφισβήτηση των θεσμών. Το εκφράζουν πλέον ευθαρσώς: η επόμενη φορά θα είναι αλλιώς, θα σας βρούμε έναν έναν, αυτή την φορά θα ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας. Εκφράσεις που καμιά σχέση έχουν με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά που είναι στο κέντρο της σταλινικής πολιτικής νοοτροπίας. 
 
Ο κυρίαρχος λαός καλείται λοιπόν να δώσει καθαρή πολιτική λύση. Καλείται να πάρει σαφή θέση ποιο μέλλον θέλει. Αυτό που με τεράστια προσπάθεια κυβέρνησης και πολιτών έχουμε πετύχει τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα σε θυελλώδεις διεθνείς συνθήκες και με την απειλή πολέμου από την γείτονα, ή την επιστροφή στον επικίνδυνο σταλινικό αναχρονισμό που εξυφαίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδείξει τον άκρατο τυχοδιωκτισμό του και είναι ικανός να αναστατώσει την χώρα με κινητοποιήσεις μετά την πρώτη Κυριακή, μέχρι τις δεύτερες εκλογές.

Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να δράσει στα όρια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας το σταλινικό της πρόσωπο. Ο λόγος πλέον στους πολίτες την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Απομένει να παρει άμεσα την απόφαση ο Πρωθυπουργός. Όσο αργούν οι εκλογές τόσο θα βυθίζεται η χώρα στην αντιπολιτευτική τοξικότητα.

* Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης