field_kentriki_fotografia
Κυρ. Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Το γελοίο και το χυδαίο έχoυν πολλές όψεις

Το μήνυμα ότι  δεν θα κάνει το χατίρι να υποκύψει σε εκείνους θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη και ασταθή κυβέρνηση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε  κέντρα εντός και εκτός συνόρων ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τις άθλιες πρακτικές του σε ένα προεκλογικό περιβάλλον.

Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χώρα είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν «θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας.

Όπως είπε, όταν μιλάμε για σταθερότητα, δε σημαίνει στασιμότητα. Είναι προϋπόθεση για αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα.

«Στη διεθνή σκηνή αποτελούμε μέρος του δυτικού κόσμου, ανήκουμε στη δύση. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση κυρίως γιατί δεν θέλουμε να καθιερωθεί στην Ουκρανία τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα μετέφερε η Τουρκία στη δική μας γειτονιά» πρόσθεσε.

«Απέναντι στους γείτονές μας παραμένουμε ψύχραιμοι και ειλικρινείς. Θα συνιστούσα στους γείτονές μας να μην πανηγυρίζουν επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε τον πρέσβη της Γαλλίας ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία. Αυτά δεν καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο» είπε.  

Δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση Πιερρακάκη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών και αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε δημοσιεύματα που θέλουν το Predator να σώζει την οικογένεια του Κυριάκου Πιερρακάκη στην πυρκαγιά στο Μάτι.

«Υποστηρίζουν ότι το predator έσωσε δήθεν την οικογένεια του Κ. Πιερρακάκη στο Μάτι… Δεν είναι τυχαία και αυτή η στοχοποίηση. Στο πρόσωπο ενός πετυχημένου υπουργού θέλουν να αμαυρώσουν την επιτυχία ενός πετυχημένου ψηφιακού κράτους που όλοι αναγνωρίζουν. Μέχρι και στις διακοπές του κ. Τσίπρα έμπλεξαν τις παρακολουθήσεις. Λες και κάποιοι άγνωστοι κύκλοι τον ανάγκασαν να κάνει κρουαζιέρα, ενώ οι στάχτες στο Μάτι ήταν ακόμα ζεστές.

Και συνέχισε: Το γελοίο και το χυδαίο έχει πολλές όψεις. Να θυμηθούμε τι έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών του 2019. 'Άλλαξε τον ποινικό κώδικα με διατάξεις που έφερε ο ίδιος, για να μετατρέψει το κακούργημα των υποκλοπών σε απλό πλημμέλημα. Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει ξανά το μάθημα ότι δεν μπορεί να στήνει σκευωρίες.

«Να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα στην Πάτρα»

Παράλληλα, τη διαχρονική σημασία της Πάτρας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στην πόλη απόψε σημειώνοντας ότι το παρελθόν μας διδάσκει για να χτιστεί το μέλλον. 

Αναφέρθηκε στην παρακμή της πόλης την εικοσαετία 1975-1995 που ο εφιάλτης της ανεργίας ταλαιπώρησε την πόλη που κορυφώθηκε στην τετραετία του ψέματος 2015-2019 σημειώνοντας ότι «δεν θα το ξαναζήσουμε».

Τόνισε ότι οραματίζεται ότι η Πάτρα μπορεί να γίνει η Δυτική Πύλη της χώρας σε όλα τα πεδία, είτε οικονομικό είτε πολιτιστικό. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ενεργεί βάσει κομματικών κριτηρίων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις επόμενες εκλογές, τα έργα θα εκτιμηθούν και στην Πάτρα η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. 

«Το είπαμε και το κάναμε»

Κάνοντας αναδρομή στην πορεία της Κυβέρνησης που μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα  αντιμετώπισε τόσες κρίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ψηλότερα. «Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές, όπως είχαμε δεσμευτεί» είπε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε στις δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού αλλά δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει και μια τρίτη.

Ωστόσο είπε ότι η χώρα μας είναι συνεπής στους στόχους της μειώνοντας το δημόσιο χρέος μας με το γρηγορότερο ρυθμό από τα κράτη της Ευρωζώνης. 

Πρόσθεσε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν.

«Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη. Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις. Η μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου» είπε μεταξύ άλλων.

«Τώρα αναπτύσσουμε δυναμικά την πρωτοβάθμια φροντίδα. Και βέβαια κλείσαμε μια μεγάλη πληγή του παρελθόντος, εκκαθαρίσαμε όλες τις εκκρεμότητες με τις συντάξεις μας. Θα εκδίδονται σε λιγότερο από 60 ημέρες. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ότι ναι το είπαμε και το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά.