Δ. Παπαδημούλης: Με αρχηγό τον Αλ. Τσίπρα στην αντιπολίτευση πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%

Δ. Παπαδημούλης: Με αρχηγό τον Αλ. Τσίπρα στην αντιπολίτευση πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την παρέμβασή του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο ανεξάρτητος, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπενθυμίζοντας ότι με ηγέτη αυτόν το κόμμα ως αντιπολίτευση κατέληξε από το 32% στο 17,8%.

Μιλώντας στο Open ο κ. Παπαδημούλης αρχικά σχολίασε την τοποθέτηση του πρώην προέδρου σημειώνοντας πως «αν και μακροσκελέστατη με επίθεση στον Κασσελάκη και αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια, με προεξόφληση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής».

Υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ένα δύσκολο μνημόνιο που απείχε παρασάγγας από το προεκλογικό του πρόγραμμα, πήγε από το 35% στο 32%» για να υπογραμμίσει εν συνεχεία πως «ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε από το 32% στο 17,8%».

«Εγώ έχω πει ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και αποχωρώ και πάω στα πίσω καθίσματα», ανέφερε ακολούθως και εξέφρασε την πεποίθηση ότι  «οι εξελίξεις με δρομολόγηση εκλογής νέων οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν το συνέδριο πριν αρχίσει και δεν θα έχει κανένα νόημα όποια απόφαση και να πάρει».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του «η κρίση και η αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και αυτό το προεξοφλεί ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας αποστάσεις».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως διακρίνει, «μια εξέλιξη που ο Τσίπρας επιτίθεται στον Κασσελάκη προκαλεί μια εξέλιξη και αν δεν υπάρξει υποψηφιότητα ή καθαρό σχέδιο βλέπω την μετατροπή του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα ΙΧ από έναν άνθρωπο με επικοινωνιακό χάρισμα που στο παρελθόν ήταν υποστηρικτικής του Μητσοτάκη και πριν από λίγο διαφήμιζε ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι στο υπουργικό συμβούλιο»

Στο σημείο αυτό συμπλήρωσε με σκωπτικό ύφος ότι «αν σε κάτι συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αυτό που είπε στην παράδοση - παραλαβή στον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξετε ποτέ».