Δ. Μάρδας για Σκόπια: Το κρατίδιο θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»

Δ. Μάρδας για Σκόπια: Το κρατίδιο θα μπορούσε να ονομαστεί «Δακία»

«Η χρήση του όρου Μακεδονία από το συγκεκριμένο κρατίδιο (σ.σ. τα Σκόπια) ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Θέμα 104,6. 

Παράλληλα, σημείωσε πως η λύση στο θέμα του ονόματος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή.

Ωστόσο, εμφανίστηκε κάθετος πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. «Το θέμα πρέπει να κλείσει», είπε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή» εξήγησε.

Λέγοντας πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη», ο πρώην υπουργός επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν», τόνισε.

Φωτογραφία Intime News