Δ. Αβραμόπουλος: Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Δ. Αβραμόπουλος: Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα

Στο πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει στη χώρα μας η Frontex στάθηκε σε δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας για το θέμα του μεταναστευτικού.

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε πως ήταν εκείνος που έφερε την Frontex στην Ελλάδα ως ευρωπαϊκή συνοριοακτοφυλακή και από κοινού με τις ελληνικές Αρχές διαχειρίζονταν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ένα πάγιο αίτημα της Ελλάδας, παρά τον φόβο που επικρατούσε πως επρόκειτο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπέρ ευρωπαϊκού οργάνου.

«Η Frontex δεν μπορεί να φύγει, γιατί είναι σαν να παραιτείται η Ευρώπη της υποχρέωσής της από κοινού με κράτη – μέλη να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα. Προσάπτεται στην Frontex αδίκως, σε όλη αυτή την ιστορία με το δραματικό περιστατικό στην Πύλο, ότι έκλεισε τα μάτια», εξήγησε ο βουλευτής σχετικά με τις αιτίες που ωθούν την Frontex σε αποχώρηση.

«Η Frontex πρέπει να παραμείνει εδώ. Απούσα ή παρούσα, το ελληνικό Λιμενικό κινήθηκε με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στο πεδίο της έρευνας και διάσωσης. Η εικόνα προς τα έξω δεν είναι καλή. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή η συνεργασία μεταξύ Frontex και ελληνικής ακτοφυλακής θα μπορέσει να δώσει αποτέλεσμα», είπε.

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να χτυπηθούν οι διακινητές που ωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές σε υγρούς τάφους στη Μεσόγειο, ενώ ο κος Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη θα έπρεπε να επαινεί την στάση της ελληνικής ακτοφυλακής.