Βουλή: Έκκληση υπουργού Παιδείας να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών

Βουλή: Έκκληση υπουργού Παιδείας να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά εκπαιδευτικών

Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών έκανε έκκληση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο είναι η ηρεμία και όχι οι διώξεις, και μάλιστα για θέματα που έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα.

Η δήλωση αυτή του κ. Φίλη έγινε με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα, στην οποία έχουν κληθεί και εκφράζουν τις απόψεις τους αρμόδιοι φορείς.

«Έχουμε φαινόμενα, που έγιναν στο παρελθόν, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ποινικών διώξεων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών για τους αγώνες τους ενάντια σε ρυθμίσεις που ήταν σε βάρος των κλάδων τους. Αυτές οι πρακτικές διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα αναπαράγουν τα προβλήματα και τις εντάσεις. Το σχολείο έχει ανάγκη ηρεμίας, και όχι από διώξεις για θέματα που έχουν μάλιστα λυθεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και προσέθεσε:

«Πολιτικά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά να σταματήσουν αυτές οι διώξεις. Από εκεί και πέρα το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη και τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κάνουμε, όμως, έκκληση σε αυτή τη δημοκρατική έκκληση που κάνουμε να ανταποκριθούν».