Βορίδης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Βορίδης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, διαψεύδοντας τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που απαντούν στο ερώτημα σημειώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ακλόνητη και συμπαγής. «Δεν υπάρχει κυβερνητική αστάθεια. Το "157" είναι μπετόν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα 2,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ παρά τις διακυμάνσεις και τις δυσκολίες που συνάντησε, υπάρχει μια σταθερή δημοσκοπική υπεροχή, η οποία είναι από 9 έως 13 μονάδες. 

Σχολιάζοντας, δε, τις φήμες περί έκδοσης υπουργικών αποφάσεων που σηματοδοτούν τη διενέργεια εκλογών, ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι «επειδή για να πάμε σε εκλογές, πρέπει να εκδοθούν μια σειρά από αποφάσεις τεχνικού χαρακτήρα. Ξεκίνησα κι έβγαλα μία και δημιουργήθηκε μεγάλη καχυποψία. Να ενημερώσω ότι θα συνεχίζω να βγάζω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές». 

Μάλιστα, εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής «κατά πάσα πιθανότητα είναι δύσκολο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επομένως θα πρέπει να ακολουθήσει ο γύρος διαβούλευσης των κομμάτων με τις διερευνητικές εντολές». 

Ωστόσο, τόνισε ότι η ΝΔ διεκδικεί και θα διεκδικήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Αυτή την πρόταση θα υποβάλουμε στον ελληνικό λαό. Στις δεύτερες εκλογές είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χθες στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «στην περίπτωση που δεν κυβερνήσει ο πρώτος, είναι πραξικόπημα», ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης μιλά με πολιτικούς όρους και όχι συνταγματικούς υπογραμμίζοντας ότι «από σκοπιά δεοντολογική, το να έρθεις και να αξιώσεις ως δεύτερο ή τρίτο κόμμα ότι δε θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, υπάρχει ζήτημα».