Απ. Τζιτζικώστας: "Λύση ήττας ο Μεϊμαράκης"

Απ. Τζιτζικώστας: "Λύση ήττας ο Μεϊμαράκης"

«Θέλουν να κερδίσουν χρόνο (σ.σ στην κυβέρνηση) με μια μεταβατική λύση τύπου Μεϊμαράκη» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας».

«Η ΝΔ πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα. Με τον Μεϊμαράκη μπορούμε να κρατήσουμε κάποιες δυνάμεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν διεκδικεί την ψήφο του κόσμου, την απαιτεί και αυτό είναι ασέβεια προς όλους». «Ο κύριος αντίπαλος είναι έξω από την παράταξη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως δεν έχει τη στήριξη κανενός. «Η θέληση του κόσμου να αλλάξουμε, είναι που με στηρίζει, δεν εκφράζω πολιτικά υποσύνολα της παράταξης» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Δεν πηγαίνω κόντρα στην ιστορία της παράταξης την έχω υπηρετήσει και δεν έχω λείψει ποτέ. Πάω κόντρα σε νοοτροπίες, όχι σε πρόσωπα, αυτές που έχουν συρρικνώσει την παράταξή μας. Είμαι υπερήφανος για την παράταξη».

Για το ζήτημα της συμμετοχής του στις εκλογές της ΝΔ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε: «Aν θεωρούσα ότι είναι μειονέκτημα ο εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν θα συμμετείχα σε αυτό. Η ΝΔ έχει άξια στελέχη και μπορεί να ανταποκριθεί... Ποτέ δεν έχανε η ΝΔ στη Βουλή, στην κοινωνία έχει χάσει τις μάχες».

Σημείωσε, επίσης, πως αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ «δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο στη Βουλή. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ορίσω δυο αντιπροέδρους. Ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και ο άλλος την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας, δεν θα πάμε ξανά απροετοίμαστοι θα έχουμε λύσεις παντού και θα έχουμε να προτείνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ