Αλ. Μητρόπουλος: Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου, αν νομοθετηθούν αυτές οι αθλιότητες

Αλ. Μητρόπουλος: Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου, αν νομοθετηθούν αυτές οι αθλιότητες

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι περικοπές σε ειδικά μισθολόγια, συντάξεις και φορολογικά μετά από πολύωρη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, τίθεται θέμα κύρωσης του κοινοβουλίου.

"Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου. Οταν έρχεται το δημοσιονομικό δικαστήριο της πατρίδας και λέει ομόφωνα αντισυνταγματικές, έρχεται η Επιστημονική Επιτροπή, 5 κορυφαίοι καθηγητές, λένε αντισυνταγματικές, δεν μπορεί το κοινοβούλιο να νομοθετεί τις αθλιότητες που λέει και εντοπίζει η Επιτροπή", τόνισε ο ίδιος.

H απόφαση αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια στις 04:00 τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την συνταγματικότητα των διατάξεων που φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια και σε πολυσέλιδη έκθεση της, που συνοδεύει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, εκφράζει επιφυλάξεις για την ορθότητα των διατάξεων.

Θέτει έτσι υπό αμφισβήτηση την απαίτηση των δανειστών να διασφαλιστεί η συνταγματικότητα της «συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης».

Φωτογραφία: SOOC