Υποψήφια δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ έβαλε χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιό της

Υποψήφια δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ έβαλε χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιό της

Σάλος έχει προκληθεί από την γκάφα της υποψήφιας Δημάρχου Μυτιλήνης Εριφύλης Χιωτέλλη, η οποία ανακοινώνοντας τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, συμπεριέλαβε τον Δημήτρη Κόρακα, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα.

Η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης μόλις συνειδητοποίησε την γκάφα της, έσπευσε να τη διορθώσει και απέπεμψε τον Δημήτρη Κόρακα από τον συνδυασμό της σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιοι προσπάθησαν να την εξαπατήσουν.

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας.Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!», έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook.

Μάλιστα, η κ. Χιωτέλλη με δηλώσεις της στο news247.gr άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως κάποιοι επίτηδες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Σημείωσε δε σε απολογητικό τόνο ότι «εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε».

«Ο κ. Κόρακας δε ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μας είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας» ανέφερε η κ. Χιωτέλλη μιλώντας στο News 24/7 για να προσθέσει.

«Θα μου πείτε δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε. Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lesvospost.gr, o Δημήτρης Κόρακας  είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Γιάννενα, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του κόμματος και μάλιστα ως ομιλητής, εμφανίζεται ως φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.