Υπομονή συνιστά στον λαό η Θ. Φωτίου για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις

Υπομονή συνιστά στον λαό η Θ. Φωτίου για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις

Υπομονή για μια σειρά καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε «μεγάλα θέματα», όπως είναι η τακτοποίηση της πρώτης κατοικίας και των κόκκινων δανείων, αλλά και η ρύθμιση των 120 δόσεων, συνέστησε στους πολίτες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. 

Η κ. Φωτίου ανέφερε πως «από τις 21 Αυγούστου που βγήκαμε από το Μνημόνιο, σε αυτό το μικρό διάστημα δεν κόπηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, καταργήθηκε ο υποκατώτατος, ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών, είμαστε έτοιμοι για την επιδότηση ενοικίου». 

«Θέλω να πω στον ελληνικό λαό να έχει εμπιστοσύνη και υπομονή. Έκανε μεγάλο κουράγιο οκτώ χρόνια, δεν του ζητάμε πολλούς μήνες υπομονή… Είναι πολύ μεγάλα θέματα τα οποία περιμένει ο λαός οκτώ χρόνια και καταλαβαίνω την αδημονία του. Να ξέρει όμως δύο πράγματα: πρώτον ότι θα υλοποιήσουμε όλα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και δεύτερον ότι θα συνεχίσουμε την σκληρή μάχη προς όφελός του και την επόμενη τετραετία. Υπάρχει και το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας που δεν έχει εκφωνηθεί ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα F&M Voice.

Ακόμη, αποκάλυψε την πρόθεσή της να αυξήσει το ποσό που χορηγείται για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ παραδέχτηκε ότι ένα τεχνικό πρόβλημα έχει προκαλέσει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επιδότηση ενοικίου.

Πάντως, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει ανοιχτή, στα πρότυπα λειτουργίας του ΚΕΑ. Η αρμόδια υπουργός, επανέλαβε ότι η πρώτη καταβολή της επιδότησης θα περιλαμβάνει αναδρομικά ποσά του πρώτου τριμήνου για όσους δηλώσουν ότι έχουν ενοικιαστήριο από την 01-01-2019.