Την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής παραίτησης του Ν. Κοτζιά ζητά ο Α. Λοβέρδος

Την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής παραίτησης του Ν. Κοτζιά ζητά ο Α. Λοβέρδος

Την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων της επίμαχης επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από τις νέες αναφορές του Πάνου Καμμένου κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών και το «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ....».

Όπως σημειώνει ο κ. Λοβέρδος στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, ενόψει της κύρωσης και επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, οι φορείς των οργάνων πρέπει να είναι ενήμεροι για τους λόγους παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Η αντιπαράθεση Καμμένου - Κοτζιά επαναφέρει διαρκώς στην επικαιρότητα το γεγονός, πως η παραίτηση του δεύτερου συνοδεύτηκε από μία επιστολή, η οποία ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία πρέπει να καταστεί δημόσια, τονίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Αναλυτικά, αναφέρει: «Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και έως πρότινος κυβερνητικός σας εταίρος κ.Πάνος Καμμένος έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει σοβαρότατους υπαινιγμούς για διακίνηση «εισαγόμενου και εξαγόμενου χρήματος» με σκοπό την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι υπαινιγμοί, αλλά και οι βολές του μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ενώπιόν σας, στρέφονται εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Πολύ πρόσφατα «μετονόμασε» σε «ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ» την πολιτική κίνηση του κ. Κοτζιά που φέρει το όνομα «ΠΡΑΤΤΩ». Η αντιπαράθεση αυτού του χαρακτήρα επαναφέρει διαρκώς στην επικαιρότητα το γεγονός, πως η παραίτηση του κ. Κοτζιά συνοδεύτηκε από μία επιστολή προς εσάς, η οποία ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία πρέπει να καταστεί δημόσια. Ενόψει μάλιστα της κύρωσης και επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, οι φορείς των οργάνων πρέπει να είναι ενήμεροι για τους λόγους παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Αφού, όπως συχνά λέτε, ο κ.Κοτζιάς πέτυχε στο έρχομαι του, παραμένει ανεξήγητο γιατί έφυγε από την Κυβέρνηση. Η συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο και η παραίτηση από αυτό, την οποία αποδεχτήκατε, έχει ένα θεσμικό, πολιτικό και ηθικό κενό: τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν. Είστε ως εκ τούτου υποχρεωμένος να καλύψετε αυτό το κενό με την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τους λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζια. Και η ενημέρωση αυτή μπορεί αυθεντικά να προκύψει μόνο με τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης». 

Σημειώνεται πως εχθές ο Π. Καμμένος άφησε εκ νέου υπονοούμενα κατά του Νίκου Κοτζιά, τα οποία παραπέμπουν στις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος περί χρηματισμού από τον Τζόρτζ Σόρος σε μυστικά κονδύλια, ενώ από την πλευρά της ΝΔ, πηγές του κόμματος ζητούσαν απαντήσεις από τον Α. Τσίπρα.