Τα ονόματα των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα ονόματα των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα κυβέρνηση τουα ο  Κυριάκου Μητσοτάκη που θα ανακοινωθεί μετά τις 7 το απόγευμα από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος φέρεται να είναι ο Στέλιος Πέτσας.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα και η πρώτη συνεδρίαση τοποθετείται για την Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών, καθήκοντα αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας και αναπληρωτής υπουργός ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα είναι ένας από τους τρεις αναπληρωτές που, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υπάρχουν στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας χαρτοφυλάκια υψηλής ευθύνης.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναμένεται να τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης.

Στο υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη. Σε αυτό θα ενσωματωθεί και η Μεταναστευτική Πολιτική, όπως και η ευθύνη των φυλακών. Στο υπουργείο αυτό θα τοποθετηθεί επίσης αναπληρωτής με αρμοδιότητα την μεταναστευτική πολιτική.

Υπουργός Τουρισμού ακούγεται έντονα ότι θα αναλάβει ο Χάρης Θεοχάρης, μετά την άρνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη να δεχθεί, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται, σε συνομιλία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έθεσε ως θέμα δημιουργίας υπερυπουργείου Πολιτισμούς - Τουρισμού.

Στο αναβαθμισμένο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, που θα πάρει και τις αρμοδιότητες για το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης, την ευθύνη  θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναμένεται να τοποθετηθεί στο επίσης δύσκολο από αρκετές πλευρές υπουργείο Αθλητισμού.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τσιάρας ή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει η παραπάνω εναλλαγή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα του νεοεκλεγέντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Χρήστου Ταραντίλη και του Γιάννη Βρούτση.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης δείχνει να οδεύει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Μάκης Βορίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Επικρατέστερος να αναλάβει το κρίσιμο  υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ο Νίκος Δένδιας.

Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Βασίλης Κικίλιας.

Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.

Για την προεδρία της Βουλής η ΝΔ αναμένεται να προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Άκης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, ενώ
Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Κωνσταντίνος Ζούλας.