Τα μεγάλα κενά συμμετοχής στον εμβολιασμό χτυπούν το «καμπανάκι» στην κυβέρνηση

Τα μεγάλα κενά συμμετοχής στον εμβολιασμό χτυπούν το «καμπανάκι» στην κυβέρνηση

Θέμα ημερών και σε κάθε περίπτωση μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή  η νέα διαφημιστική εκστρατεία της κυβέρνησης με θέμα τον κορονοϊό. Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται συσκέψεις για το ζήτημα, καθώς είναι εξαιρετικά κρίσιμη η χρονική συγκυρία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου μπορεί να υπάρξει σημαντική αύξηση του λεγόμενου τείχους ανόσιας, κάτι που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην προσπάθεια συνολικής επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. 

Στην κυβέρνηση πάντως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, παρά το γεγονός ότι η συνολική εικόνα είναι εξαιρετική. Γιαυτό άλλωστε κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή ενός νέου, πιο επίμονου, μηνύματος προς τους πολίτες μέσα από την καινούργια διαφημιστική καμπάνια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του  το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν καταγραφεί χαμηλά ποσοστά συμμετοχής  μέχρι σήμερα σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Αν εξαιρέσουμε τους πολίτες 75-80 ετών που έχουν συμμετάσχει μαζικά στην επιχείρηση «Ελευθερία», μεγάλα κενά συμμετοχής εντοπίζονται στους ανθρώπους 50-60 ετών και στους άνω των 80. Δύο ομάδες που δοκιμάζονται καθημερινά στα νοσοκομεία.

Η εικόνα αυτή χτύπησε «καμπανάκια» στα κυβερνητικά στελέχη που κρίνουν απαραίτητη την επιτάχυνση των εμβολιασμών με όλα τα προβλεπόμενα μέσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται αυτές τις μέρες, η κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η επικοινωνιακή εκστρατεία που θα υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου. Οι εισηγήσεις είναι δύο: Η καμπάνια να έχει άξονα την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό ή την επιμονή στην τήρηση των μέτρων προστασίας, τα οποία τείνουμε όλοι να ξεχάσουμε.

Μέχρι σήμερα η ζυγαριά φαίνεται να κλίνει προς την πρώτη επιλογή, μια και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του τείχους ανόσιας. Ένα τείχος που θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.