Τ. Θεοδωρικάκος: Το χειμώνα η απλή αναλογική θα πάρει τέλος

Τ. Θεοδωρικάκος: Το χειμώνα η απλή αναλογική θα πάρει τέλος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεοληψίες περί απλής αναλογικής ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η απλή αναλογική θα τελειώσει τον χειμώνα. Μάλιστα, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και συζητήσουν το νέο σύστημα που θα  ενισχύει την κυβερνησιμότητα της χώρας.

«Αν θέλει ο Τσίπρας να κοιτάξει μπροστά θα πρέπει να βάλετε τέλος στη στήριξή σας στην απλή αναλογική», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στους ΟΤΑ της χώρας. «Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το ποια αυτοδιοίκηση  θέλουμε. Εμείς θέλουμε μια που λύνει  προβλήματα, που είναι αποτελεσματική, έχει συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα και συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής», τόνισε.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αυτοδιοίκηση ένα πειραματόζωο των ιδεοληψιών του, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού και «δεν δίστασαν να ζημιώσουν τον λαό». Παράλληλα μίλησε για προσπάθεια από την προηγούμενη κυβέρνηση να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις στους δήμους, αέναους διαλόγους για να καταλήξει στο εξής: «Το δίλημμα είναι κυβερνησιμότητα ή διάλυση στους ΟΤΑ. Ιδεοληψίες οδήγησαν σε απείρου κάλους φάσεις και λογικές με κλασικότερο ότι η αντιμνημονιακή ξέρουν να μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια».

Εξαπέλυσε τα πυρά του προς την Ρένα Δούρου λέγοντας παρέδωσε ωρολογιακή βόμβα στην Αττική. «Είναι πασίγνωστο ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή επαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύτηκε στη λογική της  εργαλειοποίησης των θεσμών

Κατά τον κ. Θεοδωρικάκαο η επιλογή  του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση της απλής αναλογικής «έγινε διότι γνώριζε ότι οι δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση είναι ελάχιστες δεδομένου ότι  δεν μπόρεσε να γίνει κόμμα με ρίζες στην αυτοδιοίκηση». «Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί περιφερειάρχης ή σε μεγάλη πόλη να γίνει δήμαρχος», είπε, συμπεραίνοντας ότι το «μόνο που σας ενδιέφερε είναι το μπάχαλο»!

Τέλος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική αμηχανία, διερωτώμενος πως μπορεί ο Αλ. Τσίπρας «να ισορροπήσει ανάμεσα στις βαριές ευθύνες, στα ψέματα και στους  29 νέους φόρους, πως να ισορροπήσει στη πρωτοφανή σκευωρία Novartis και του  Ρασπούτιν».