Τ. Θεοδωρικάκος: «Μία εβδομάδα υπομονή για τον ΠτΔ»

Τ. Θεοδωρικάκος: «Μία εβδομάδα υπομονή για τον ΠτΔ»

Μία εβδομάδα υπομονή συνέστησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και «θα μάθουμε την απόφαση του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ για τον εκλογικό νόμο τόνισε πως ψηφίζεται «στην αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, άρα ξεκαθαρίζουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού». 

Μιλώντας στον ρ/σ Real Fm, o υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ο μόνος υπεύθυνος για να πάρει τις αποφάσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«(Σ.σ.: Ο πρωθυπουργός) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του όταν έρθει η ώρα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει:.«Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου». 

«Επομένως μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «η ψήφισή του γίνεται στην αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, άρα ξεκαθαρίζουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού, οι όροι της εκλογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης εξαιρετικά έγκαιρα».

Ανέφερε ακόμη πως «είναι ένας εκλογικός νόμος που διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την αναλογικότητα, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να διεκδικεί την αυτοδυναμία».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε κατηγορηματικά «ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».