Στόχος η μείωση εισφορών για αύξηση μισθών και θέσεων εργασίας

Στόχος η μείωση εισφορών για αύξηση μισθών και θέσεων εργασίας

Το στόχο που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και των μισθών, παρουσίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. «Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εισφορές για να δοθεί κίνητρο στην αύξηση των μισθών και την αύξηση των θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων τόνισε ότι  «στόχος μας είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτόματα βγαίνουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έτσι αυτόματα να εκδίδονται και τα εκκαθαριστικά των συντάξεων» διευκρίνισε.

«Η μόνη ενοποίηση που έγινε στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η τοποθέτηση κοινών ταμπελών. Θα παρέμβουμε στις διαδικασίες για να σταματήσουν να λειτουργούν σαν ξεχωριστά ταμεία οι κλάδοι που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ» επισήμανε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μηχανισμό εξυπηρέτησης πολιτών στον ΕΦΚΑ». 

Ο κ. Μηταράκης αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης των συντάξεων, κύριας και επικουρικής. Μακροπρόθεσμα, για να πάνε καλά οι συντάξεις, πρέπει να πάει καλά η αγορά και στόχος μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας» και αποσαφήνισε ότι είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας του Νόμου Κατρούγκαλου.

Χαρακτήρισε δε ως τραγική, και για τους εργαζομένους, την κατάσταση που βρήκε στα δύο υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ που επισκέφθηκε. «Βρήκα παλιά κομπιούτερ με λογισμικό της δεκαετίας του '90, πρίντερ που δεν δουλεύουν , υποδομές κακές, έλλειψη προσωπικού. Ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνο με την ψηφιακή εποχή, δεν φτάνουν μονό οι προσλήψεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.