Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, 19:53

-A +A

Στο Μέγαρο ψάχνουν την.... κεντροαριστερά και απ΄ έξω συλλαμβάνονταν κόσμος

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, 19:53
Στο Μέγαρο ψάχνουν την.... κεντροαριστερά και απ΄ έξω συλλαμβάνονταν κόσμος
-A +A

Την... κεντροαριστερά αναζητούσαν  σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με προσκεκλημένο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά την ίδια στιγμή έξω από αυτό η αστυνομία, κατόπιν εντολών, συνελάμβανε προληπτικά πολίτες. Στους 20 ανέρχονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προσαχθέντες, ορισμένοι εκ των οποίων ήθελαν να σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι προσαγωγές έγιναν χωρίς καμιά κατηγορία...

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αρχικά 6 άτομα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια, χωρίς καμία κατηγορία, διότι ήθελαν να σηκώσουν ένα πανό διαμαρτυρίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στη συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια προσήχθησαν και άλλα 14 άτομα που βρέθηκαν εκτός του Μεγάρου Μαξίμου προς εξακρίβωση στοιχείων προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο με το οποίο η κυβέρνηση διά της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες.

Οι... προληπτικές προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονται έγιναν την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση  στο πλαίσιο της προσπάθειας προθύμων για συνεργασία με την κυβέρνηση προσώπων να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση συνολικά. Κυρίως να στηρίξουν την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανισθεί ως ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Είναι ενδεικτικό πως στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι Νίκος Μπίστης, Γ. Ραγκούσης, Μιχ. Σταθόπουλος, Αντώνης Λιάκος, αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης που στην ομιλία του εξήρε τον ρόλο και το έργο του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται πως ο Σπύρος Δανέλης έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα όταν άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και δήλωσε πως «επειδή τα πρόσωπα γράφουν ιστορία ο Τσίπρας και ο Ζάεφ γράφουν ιστορία είτε μας αρέσει είτε όχι».

Ως προς τις προσαγωγές, αυτές αποκαλύφθηκαν από την Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών που σε ανακοίνωσή της  αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια ουδεμία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. Τα μέλη της Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες “χουντικές” συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα».

Τις αρχικές προσαγωγές είχε αποκαλύψει με μήνυμά του στο twitter ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης: 

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμα:

-Παρέμβαση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για τις συλλήψεις στο Μέγαρο Μουσικής

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα