«Κλειδώνει» για τις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

«Κλειδώνει» για τις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Οριστικοποιήθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ΓΣ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Την επομένη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση έχει σχεδόν «κλειδώσει». Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Σκάι χαρακτήρισε ως «πολύ πιθανή» μια συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τράμπ σημειώνοντας πως οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες».

Η ελληνική πλευρά σκοπεύει μεταξύ άλλων να θέσει και το θέμα των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, εστιάζοντας και στις παρεμβάσεις που δυσκολεύουν την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. 

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την τουρκική στάση η ελληνική πλευρά εκτιμά πως η συγκυρία είναι καλή και για μια πρώτη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν. Κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να γίνει την επομένη της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τράμπ και πάλι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη