Στήριξη Τσίπρα στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες

Στήριξη Τσίπρα στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες

Την ώρα που ο «Μάξιμος Σαράφης» έχει εξαφανιστεί για να μην καταθέσει στην προανακριτική επιτροπής και η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» ζητά να μην καταθέσει, ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνει με ανάρτηση στο Facebook στηρίζοντάς τους και προαναγγέλλει μέχρι και προσφυγές στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε..

Κάνοντας λόγο για παραβίαση των ορίων μεταξύ της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, ακροβατεί με αναφορές σε «αρμούς» για να ρίξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση για όσα ο ίδιος έχει πει ως προς τον έλεγχό τους και στέλνει μήνυμα στήριξη στους κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Ένα μήνυμα που ήδη εστάλη μέσα από τη διαφωνία του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, ο οποίος μάλιστα δεν προσήλθε στη ΓΑΔΑ στο πλαίσιο της κατάθεσης του «Μάξιμου Σαράφη» ο οποίος αναζητείται πλέον από τις αστυνομικές αρχές μετά την απόφαση «βίαιης προσαγωγής του»

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας πάντως εμφανίζεται να επιχειρεί να αποτρέψει την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων υποστηρίζοντας μάλιστα πως αν αποκαλυφθούν τότε θα πρόκειται για εκτροπή.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι:

«Όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη.

Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμάρα, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν.

Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης».