Στην παγίδα του Μεταναστευτικού η κυβέρνηση

Στην παγίδα του Μεταναστευτικού η κυβέρνηση

Του Γιάννη Σιδέρη

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει στο AFP  ότι «θα γίνουμε η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης». Όμως και να συμβεί αυτό  θα αντισταθμιστεί από τη διαχείριση του μεταναστευτικού, που επιτείνει τη δυσαρέσκεια του λαού. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη – μέλη της ΕΕ που επιλέγουν να μην επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί, ενώ ζητάει από την ΕΕ να είναι προετοιμασμένη  για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος προσφύγων.

Συνετό είναι που η κυβέρνηση δημιουργεί συμμαχίες και απευθύνεται στην ΕΕ, αλλά καλύτερο θα είναι να κατανοήσει ότι η Ευρώπη δεν θα το κάνει δικό της πρόβλημα παρά στο ελάχιστο, σε σημείο δηλαδή που δεν θα της γίνει πρόβλημα! Αντιθέτως θα μας παρέχει χρήματα για να τους κρατάμε εδώ. Κάθε δήλωση από ευρωπαίο αξιωματούχο - μηδέ των Αβραμόπουλου και Σχοινά εξαιρουμένων - διαβεβαιώνει ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει μόνη την Ελλάδα, αλλά θα την βοηθήσει. Απλώς θα την βοηθήσει…

Είναι τακτική των κυβερνήσεων να αναγάγουν το  προσφυγικό ως πρόβλημα της Ευρώπης. Στην πράξη όντως ήταν έως ότου έκλεισαν τα σύνορα. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Δημ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι το 2016 δυο φορές πήγε στο γραφείο του ως Επιτρόπου πρόταση για επαναφορά των συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα. Και επειδή δεν προβλέπεται, όπως είπε, διαδικασία για να φύγει  μια χώρα από τη Ζώνη Σέγκεν, κατατέθηκαν προτάσεις αποχώρησης της Κεντρικής Ευρώπης με το επιχείρημα ότι « Η Ελλάδα δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα».  

Παράλληλα υποστήριξε ότι μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 35 χιλιάδες! 

Ανακύπτει φυσικά το ερώτημα γιατί τα λέει τώρα; Γιατί δεν μιλούσε τότε δημοσίως ώστε να μάθαινε ο λαός τα αποτελέσματα της αφασικής  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γέμισε την Ευρώπη με ενάμισι εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες, μόνο σε ένα χρόνο!

Όχι ότι ήταν λιγότερο αφασικές και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με εξαίρεση την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε ήταν λιγότερο αφασική και η ελληνική κοινωνία, που βολευόταν να χρησιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες σαν φτηνά εργατικά χέρια. Παλιότερα, όταν  δινόταν εντολή για να γίνει κάποια επιχείρηση – σκούπα, οι ντόπιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες «έσπαζαν» τα τηλέφωνα των αρμόδιων υπουργών να αναβληθεί έως ότου μαζευτούν οι ελιές, τα πορτοκάλια, οι φράουλες κλπ, «και μετά τους διώχνεις»! Έτσι γεμίσαμε με εθνότητες που δεν είχαν κανέναν πόλεμο, και τώρα γίνεται δυσβάστακτο να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες πολέμου.

Το πρόβλημα που ενέσκηψε είναι μόνο δικό μας. Στα δικά μας νησιά έρχονται, τα δικά μας νησιά  βουλιάζουν από την υπεράριθμη παρουσία τους, των δικών μας συμπολιτών η ζωή έχει αλλάξει άρδην προ το χειρότερο. Οι ροές θα συνεχίσουν ενώ σταδιακά τα  ίδια προβλήματα θα παρατηρούνται με την μεταφορά τους την ηπειρωτική χώρα. Και τα νησιά θα συνεχίσουν να γεμίζουν.

Είναι άνθρωποι που έρχονται από άλλους πολιτισμούς και άλλα ήθη και έθιμα. Βγάζουν για ψύλλου πήδημα τα μαχαίρια, είναι θρησκόληπτοι, ενώ τις προάλλες 40 Πακιστανοί, που θεωρούνται  και ήπιοι σχετικώς, κατέστρεψαν δι' ασήμαντον αφορμήν το μπαρ ενός Κούρδου. Φυσικά η αιτία βρισκόταν στα τουρκοσυριακά σύνορα (από φόβο μην υπάρξει ο εύκολος χαρακτηρισμός του ρατσιστή, ουδείς αναρωτιέται για την συμπεριφορά τόσων μουσουλμάνων  στη χώρα μας σε περίπτωση ελληνοτουρκικού επεισοδίου).

Απλή δημοσιογραφική στήλη η παρούσα, δεν δύναται και δεν υποχρεούται να καταθέσει πλήρες επιτελικό σχέδιο. Αλλοι ορίζονται και πληρώνονται γι' αυτά. Ωστόσο σεμνύεται να επισημάνει - πέραν αυτού που γνωρίζει η κυβέρνηση, την ταχύτατη δηλαδή  συγκρότηση των επιτροπών ασύλου – ότι θα πρέπει: α) να ξεχωρίζει πάραυτα με το που πατάνε το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, τις οικογένειες από τους μοναχικούς άντρες β) να αιτηθεί για τη χώρα μας διαφοροποίηση του λεγόμενου «προσφυγικού προφίλ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, βασισμένο σε ευρωπαίους αξιωματούχους και στελέχη της Frontex, ενώ η Ευρώπη ανησυχεί για νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία μετά την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης,  η πολυπληθέστερη εθνοτική ομάδα που φτάνει στα ελληνικά νησιά, είναι αυτή των Αφγανών!

Το σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Reuters, οι μισοί δεν έρχονται από το Αφγανιστάν αλλά… από το Ιράν! Είχαν καταφύγει  εκεί ως πρόσφυγες ή ως οικονομικοί μετανάστες, και τώρα εγκαταλείπουν το Ιράν εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που έχουν δημιουργήσει οι αμερικανικές κυρώσεις. Ο αριθμός τους  βαίνει αυξανόμενος και στόχος τους να φτάσουν στην Ευρώπη να δουλέψουν. Αλλά στη χώρα μας τους αναγνωρίζεται «υψηλό προσφυγικό προφίλ». 

Η πληγή που έχει ανοίξει δεν θα κλείσει και είναι δική μας.