Αποκλεισμένη πόλη η Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα - Διαδηλώσεις και κλειστά καταστήματα

Αποκλεισμένη πόλη η Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα - Διαδηλώσεις και κλειστά καταστήματα

Κλειστά είναι τα καταστήματα στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο που θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εν μέσω απεργιών και συλλαλητηρίων θα δώσει ομιλία, κλείνοντας τις εργασίες του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές, οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού, πλησιάζουν τους 3.000.

Για λόγους ασφαλείας έχει επιστρατευτεί και ολόκληρη η δύναμη του λιμενικού σώματος στο νησί. Η Αστυνομία έχει επιστρατεύσει 7 διμοιρίες των ΜΑΤ με 170 άνδρες μόνο από την Αθήνα, ενώ ενισχύσεις έχουν φτάσει στο νησί και από τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, τη Λήμνο και αλλού προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά στο νησί κατά την άφιξη του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο θα του παραδώσει ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του και στη συνέχεια θα προσέλθει στην Πλατεία Σαπφούς και θα συμμετάσχει στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

Ενημέρωσε μάλιστα τους 7 Αντιδημάρχους του Δήμου Λέσβου να δώσουν και αυτοί το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο νησί έχουν μεταβεί επίσης, 40 άτομα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ πάνω από το νησί θα υπερίπταται ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών επαφών του. 

Το «Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά καθώς και για την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση του νησιού από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, λίγες ημέρες έπειτα από τα επεισόδια στην πλατεία του νησιού

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, επί ποδός είναι όλα τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς τα πρόσφατα γεγονότα με τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς, ανάγκασαν την αστυνομία να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, κανείς δεν γνωρίζει πως θα φτάσει στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο της Λήμνου

Εχθές, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίας με θέμα τις μεταναστευτικές ροές κάτοικοι της Μόριας αλλά και της Παναγιούδας είχαν έντονο διάλογο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να μπει μέσα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών για την συνεδρία όπου ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.

Απεργία και στη Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, σήμερα Πέμπτη, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.

Το πρόγραμμα του Α. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Λήμνο, όπου είχε στη Μύρινα συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, στο δημαρχείο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την 130ή Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και στις μίλησε στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι Λήμνου. 

Στις 18:00 είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. 

Διαβάστε ακόμα:

- Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Προσφυγικό και ΦΠΑ χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στα νησιά

- ΝΔ: Ο κύκλος των αποκαλούμενων αναπτυξιακών συνεδρίων κλείνει όπως ακριβώς του άξιζε