Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προανήγγειλε ο Στ. Πέτσας

Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προανήγγειλε ο Στ. Πέτσας

Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες ημέρες στη Βουλή.

«Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες μέρες στη Βουλή, θα υπάρχει πρόνοια για σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων, εφόσον προωθούμε τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και εξήγησε πως στον πυρήνα του σχεδιασμού είναι η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

«Όταν φεύγει το αντικειμενικό κριτήριο, θα πρέπει να δούμε τα εισοδήματα να ανταποκρίνονται στα πραγματικά. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές για να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα», επεσήμανε.

Για την οικονομία, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι οι αγορές είναι ο αυστηρότερος κριτής και τώρα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, γεγονός που φαίνεται από τα χαμηλά επιτόκια.

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι μικρές ιδιωτικές επενδύσεις των Ελλήνων ενώ πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα στο 3% με 4% για να δοθεί το στίγμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα.

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τις αστοχίες με τις οποίες καταδικασθέντες για εγκλήματα βγαίνουν έξω.

Όσον αφορά το άσυλο, είπε ότι η παρέμβαση για το θέμα έχει να κάνει με την ανάγκη ανάκτησης της ελευθερίας έκφρασης εντός των πανεπιστημίων. «Και αυτό γίνεται μόνο με κατάργηση του σημερινού υποτιθέμενου ασύλου, που είναι τελικά μόνο άσυλο βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια». 

Φωτογραφία intime news