7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στ. Πέτσας για Ν. Σμύρνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή

Στ. Πέτσας για Ν. Σμύρνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη επέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας σημειώνοντας πως «αυτά που είδαμε χθες και την Κυριακή έχουν να κάνουν με ένα υπόβαθρο που καιρό τώρα καλλιεργείται».

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με αφορμή τον Κουφοντίνα έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν πολιτικά αυτά τα γεγονότα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Όπως είπε, «η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε με το ζήτημα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και πορείες και να δημιουργεί αναταραχή το τελευταίο διάστημα. Τα χθεσινά γεγονότα πρέπει να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Απαντώντας στο αν η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πρώτος εγώ τη Δευτέρα σε συνέντευξή μου είπα ότι η υπέρμετρη βία και από την αστυνομία καταδικάζεται και διερευνώνται οι ευθύνες. Ποτέ δεν καλύπτουμε αυτούς που ξεφεύγουν από τα όρια, αλλά πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες. Να μη φτάνει σε οργανωμένη προσπάθεια βίας και αίματος. Η συγκέντρωση έχει συγκεκριμένες ομάδες πίσω, που καλούσαν σε αυτήν. Μια πρωτοφανή ανευθυνότητα, που πρέπει να σταματήσει σήμερα».

«Όλο το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πολιτική αφετηρία. Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική υποκίνηση. Υπάρχουν δυνάμεις, μεταξύ τους φαίνεται να είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Ας πάρει αποστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, ο ίδιος είπε ότι «το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται. Και κανένας πολιτικός προϊστάμενος δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Έχω ακούσει τη συνήγορο του καταδικασμένου να λέει ότι ζητά πολιτική παρέμβαση. Ο νόμος εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου της».

Καταλήγοντας ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είναι σαφές ότι ήθελαν να υπάρχει νεκρός χθες. Είδαμε εχτές τόσους ανθρώπους να επιτίθενται σε έναν αστυνομικό. Αν δεν υπάρχει πολιτική κάλυψη, τότε αυτές οι ομάδες περιθωριοποιούνται και η αστυνομία επιβάλει την τάξη. Όταν υπάρχει πολιτική κάλυψη, απειλείται η δημοκρατία μας. Αν κάνουμε λάθος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να πάρουν τις αποστάσεις τους».