Στ. Πέτσας: Εξετάζονται νέα μέτρα - Θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει Πασχα

Στ. Πέτσας: Εξετάζονται νέα μέτρα - Θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει Πασχα

Στις προϋποθέσεις για σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ενόψει Πάσχα, καθώς δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» ως προς την τήρηση των μέτρων, προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων», καθώς «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ενώ από την κυβέρνηση εξετάζονται τα σενάρια αυστηροποίησης του αριθμού τον μετακινήσεων αλλά και τον χρονικό περιορισμό τους, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα πρόστιμα ή να υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε όσους είναι υπότροποι.

Πάντως, απέρριψε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις να συνδράμουν στην εφαρμογή των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ενώ αναφορικά με την Αστυνομία η οποία επιτηρεί την εφαρμογή των μέτρων αυτών είπε πως «δεν είναι θέμα αστυνομοκρατίας, αλλά ατομική ευθύνης, να ακολουθούνται τα μέτρα».

Αναφορικά με τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση. Το θέμα είναι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι σαφές το μήνυμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα».