Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 17:46

-A +A

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τροπολογία

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 17:46
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τροπολογία
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μετά την απόσυρση της τροπολογίας από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας ο οποίος είπε ότι η μόνη λέξη που έχουμε σήμερα να πούμε είναι ντροπή.

«Γιατί τη φέρατε; Αυτές τις μέρες και με αυτές τις συνθήκες φέρνετε αυξήσεις στους δικούς σας ανθρώπους στις ΔΕΚΟ και την αποσύρετε μετά τη γενική κατακραυγή», είπε ο βουλευτής της νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη.

Την σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ,Γιάννης Μανιάτης ο οποίος με τη σειρά του έκανε λόγο για ντροπή.

«Αυτό που είδαμε πριν από λίγη ώρα είναι συγκλονιστικό. Είναι ντροπή. Τη δεύτερη ημέρα πένθους η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία που αυξάνει τους μισθούς των προέδρων και των αντιπροέδρων των ΔΕΚΟ» είπε, ενώ διαβάζοντας τα ονόματα των υπουργών που  την υπογράφουν, αναρωτήθηκε «πως γίνεται να μην βρέθηκε κάποιος απ' αυτούς να πει δεν την υπογράφω».

«Ο δάσκαλος στο χωριό, οι άνδρες της ΔΙΑΣ και ο πυροσβέστης που καίγεται τι θα πουν για αυτή την τροπολογία;» αναρωτήθηκε σχετικά. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βάρναλης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σπάει το ένα ρεκόρ ξετσιπωσιάς μετά το άλλο!

«Μπορεί να την αποσύρατε, αλλά η λογική που σας έκανε να τη φέρετε παραμένει, να δίνετε δωράκια με ή χωρίς εισαγωγικά σε όσους υπηρετούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική σας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σε τί κράτος ζούμε που εν έτει 2018, ογδόντα τρεις άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, δεκάδες αγνοούνται, χιλιάδες σπίτια καταστρέφονται γιατί ουδείς σκέφτηκε, ήξερε, ειδοποίησε τους κατοίκους του συνοικισμού στο Μάτι να φύγουν;

Το πένθος δεν θέλει σιγή, το πένθος απαιτεί ανάληψη ευθυνών. Ευθύνες υπάρχουν πάρα πολλές και όσο πιο ψηλά κοιτάς την πυραμίδα της κυβέρνησης τόσο περισσότερες ευθύνες εντοπίζεις. Σαφέστατα ο υπουργός Τόσκας έχει ευθύνες και δεν πρέπει να μείνει στη θέση του» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς για τα όσα καταστροφικά συμβαίνουν στην Αττική τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Έρχεται ο Αύγουστος με τα μελτέμια και όσοι λένε ότι φταίει «ο Στρατηγός Άνεμος για την ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι στην ουσία μας λένε ότι είναι αναπόφευκτες οι τραγωδίες και ότι είναι στη μοίρα μας να υφιστάμεθα τραγωδίες όταν φυσάει το καλοκαίρι.

Όποιος το λέει αυτό είναι δειλός, κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του και δεν μας δίνει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού του Ματίου για να σωθούν οι άνθρωποι. Τα υπόλοιπα στις επόμενες ημέρες αλλά υπουργός Τόσκας στη θέση του με τέτοιο αποτέλεσμα; Έλεος δηλαδή να έχει και η ντροπή κάποια στιγμή κάποια όρια»  πρόσθεσε ο Γιώργος Αμυράς.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα