Πρωτοφανής προσπάθεια εξαγοράς ψήφων – Κυνική ομολογία Τσίπρα

Πρωτοφανής προσπάθεια εξαγοράς ψήφων – Κυνική ομολογία Τσίπρα

Του Τάσου Ευαγγελίου

«Ο συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει». Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε με τον πλέον σαφή τρόπο πως η δήθεν 13η σύνταξη αποτελεί ένα προεκλογικό επίδομα με στόχο την εξαγορά ψήφων, επιβεβαιώνοντας τον πανικό που επικρατεί στο Μαξίμου ενόψει των ευρωεκλογών. Πανικός που μεγαλώνει μετά τη διαπίστωση ότι οι παροχές δεν πιάνουν τόπο. 

Έχοντας πετύχει να μοιράσει υπουργικές θέσεις και συμμετοχές στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόθυμους βουλευτές, που με τη σειρά τους παραχώρησαν εν λευκώ την ψήφο τους, προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί μια πλειοψηφία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο επιχειρούν να πράξουν το ίδιο με τους απλούς ψηφοφόρους.

Το προεκλογικό επίδομα που μοιράστηκε μια ακριβώς εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα απωλειών των συνταξιούχων που προκύπτει από τον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο δημιούργησε η επιτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ήρθε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για να ομολογήσει με κυνικό τρόπο ότι αποτελεί προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων. Το είπε στη Λαμία, το τόνισε στο Αγρίνιο και αλλού. «Η 13η σύνταξη είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει πλέον με κάθε ευκαιρία, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι συνταξιούχοι και να πιστέψουν πως θα τους κοπεί αν ψηφίσουν κάτι άλλο.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Contra ήταν απόλυτα σαφής, λέγοντας πως «ο συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει πως η σύνταξή  του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει», μια δήλωση που ουδείς θυμάται να έχει ακουστεί από χείλη πρωθυπουργού προεκλογικά μετά τη μεταπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει των υπέρ πάντων αγώνα για να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ. Έχει προχωρήσει σε μέτρα που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία της οικονομίας. Οι δανειστές εκφράζουν ανησυχία και οι αναλυτές προειδοποιούν για εκτροχιασμό που δύναται να τινάξει στον αέρα τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Όμως η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός και κυρίως προ μιας ενδεχόμενης μεγάλης ήττας που θα αποτελέσει προπομπό μια ακόμη μεγαλύτερης στις εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο δεκαήμερα έχει προβεί σε σειρά ενεργειών που ξεκινούν από τη δήθεν 13η σύνταξη (που προκάλεσε αντιδράσεις από  τους συνταξιούχους οι οποίοι διαμαρτύρονται για κοροϊδία) και φτάνουν στην κατάργηση διοδίων για κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής αλλά και σε πακέτα προς τους Ρομά που προέρχονται από το ΕΣΠΑ και φτάνουν στα 35 εκατ. ευρώ.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. ΟΙ άδειες πλατείες στις συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού τον μεγενθύνουν σε σημείο που να καθίσταται επικίνδυνος. Πολύ δε περισσότερο αν υπολογίσει κανείς ότι έπεται και η προεκλογική περίοδος των εθνικών εκλγογών...